Abbie Cornish

Abbie Cornish
Rol :Seslendirme
Doğum Tarihi :7.8.1982
Doğum Yeri:New South Wales

Avustralyalı sinema ve televizyon oyuncusu, bilhassa ödül kazandığı 2004 yapımı Somersault filmi ile Bright Star filmindeki Fanny Brawne ve Sucker Punch filmindeki Sweet Pea rolleri ile tanınır.

Biyografi

Cornish Shelley ve Barry Cornish beş çocuğundan ikincisi olarak, Lochinvar, Yeni Güney Galler'de doğdu. Kardeşi Isabelle Cornish de oyunculuk yapmaktadır. Ailesi ile Melbourne, Victoria'ya taşınana kadar 70 hektarlık (170 dönüm) bir çiftlikte büyüdü.

Yaşadığı çiftlikte hayvanlara yakın olan Cornish, daha 13 yaşındayken vejetaryen olmaya karar verdi. 2006 yılında Voiceless, Hayvanları Koruma Enstitüsü elçisi oldu ve o zamandan beri çeşitli etkinlikler ile hayvan koruma haklarının açık sözlü bir savunucusu olmuştur. Voiceless 2012 yılında başlattığı kampanyasının reklam yüzüdür.

Kariyer

Kariyerine 13 yaşında Dolly Dergisi'nin düzenlediği modellik yarışmasında aldığı final derecesi ile başladı. 1999 yılında Cornish, ABC'nin televizyon dizisi Wildside'deki rolüyle Avustralya Film Enstitüsü Genç Aktör ödülünü aldı ve ilk uzun metrajlı film Maymunun Maskesi'nde rol teklifi geldi.

İngiltere Kralı Edward VIII ve Wallis Simpson'ın ilişkisini konu alan, Madonna'nın yapımcılığını yaptığı W.E.'de Wally rolünü oynadı. Bağımsız film The Girl'de Emily Blunt'un yerine kadroya dahil oldu. Filmin galası 2012 yılında Tribeca Film Festivali'nde düzenlendi. O 2012 yılında çıkan Yedi Psikopat, Woody Harrelson ve Colin Farrell ile birlikte rol aldı. Cornish 2014 RoboCop'un yeniden çevriminde rol aldı. Filmde robot polis Alex Murphy'nin (Joel Kinnaman) eşi Clara Murphy'i canlandırdı.

Müzik

Cornish, 2000 yılından bu yana 'Dusk' adı ile rap müzik yapmaktadır. 2014 yılında Avustralya turunda Amerikalı rapçi Nas ile birlikte sahne olacağını açıkladı.

Filmografi

2016 Geostorm
2015 Solace
2014 RoboCop
2012 The Girl
2012 Seven Psychopaths
2011 Limitless
2011 Sucker Punch
2011 W.E.
2010 Legend of the Guardians: The Owls of Ga'Hoole (Seslendirme)
2009 Bright Star
2008 Stop-Loss
2007 Elizabeth: The Golden Age
2006 Candy
2006 A Good Year
2004 One Perfect Day
2004 Somersault
2004 Everything Goes
2003 Horseplay
2000 The Monkey's Mask

Televizyon

2014 Klondike
2003 White Collar Blue
2003 Marking Time
2001 Outriders
2001 Life Support
2000 Water Rats
1999 Close Contact
1997 Wildside

Ödülleri

2004 AACTA Ödülleri - En İyi Kadın Oyuncu Ödülü, Somersault
2004 Avustralya Film Eleştirmenleri Birliği, En İyi Kadın Oyuncu Ödülü, Somersault
2004 Inside Film Festivali - En İyi Kadın Oyuncu, Somersault
2004 Miami Film Festivali - Atılım Ödülü, Somersault
1997 Avustralya Film Enstitüsü - Genç Oyuncu Ödülü, Wildside

Görev Aldığı Yapımlar

Abbie Cornish Fotoğrafları

Abbie Cornish Fotoğrafları Abbie Cornish Fotoğrafları Abbie Cornish Fotoğrafları Abbie Cornish Fotoğrafları Abbie Cornish Fotoğrafları