Abel Ferrara

Abel Ferrara
Rol :Yönetmen
Doğum Tarihi :19.7.1951
Doğum Yeri:New York

ABD'li oyuncu, senarist, yapımcı ve yönetmen.

Bad Lieutenant (1992), King of New York (1990), New Rose Hotel (1998) ve Karartma (1997) gibi yapımlarla tanınmıştır.

Filmografi

Yönetmen

2020 Siberia
2020 Tommaso
2019 The Projectionist (Belgesel)
2018 Talking with the Vampires (Kısa Belgesel)
2017 Hans (Kısa Film)
2017 Piazza Vittorio (Belgesel)
2017 Alive in France (Belgesel)
2014 Pasolini
2014 New York'a Hoşgeldiniz
2012 No Saints (Kısa Video)
2011 4:44 Dünyanın Son Günü
2010 42 One Dream Rush (Kısa Film)
2010 Mulberry St. (Belgesel)
2009 Napoli, Napoli, Napoli (Belgesel)
2008 Chelsea on the Rocks (Belgesel)
2007 Striptiz Hikayeleri
2005 Mary
2004 Kyrsten: Move with Me (Kısa Video)
2003 Abenaa: Rain (Kısa Video)
2003 Dead Combo: You Don't Look So Good (Kısa Video)
2001 R Xmas
1999 Ben Folds Five: Don't Change Your Plans (Kısa Video)
1998 The Phoids: Iowa (Kısa Video)
1998 New Rose Hotel
1997 Karartma
1996 Cenaze Töreni
1996 Mylène Farmer: California (Kısa Video)
1995 Schoolly D: Nigger Entertainment (Kısa Video)
1995 The Addiction
1993 Snake Eyes
1993 Parazit
1992 Bad Lieutenant
1990 King of New York
1989 Cat Chaser
1987 Çinli Kız
1984 Fear City
1981 Ms .45
1979 The Driller Killer
1977 Not Guilty: For Keith Richards (Kısa Belgesel)
1976 9 Lives of a Wet Pussy
1973 Could This Be Love (Kısa Film)
1972 The Hold Up (Kısa Film)
1971 Nicky's Film (Kısa Film)

Televizyon

1997 Love on the A Train (TV Filmi)
1988 The Loner (TV Filmi)
1986 Crime Story
1986 The Gladiator (TV Filmi)
1985 Kanun Namına

Yapımcı

2012 3 by 3, 1 by 1 (Kısa Film)
2011 Beto! The Bad Boy of Thompson Street
2011 Happy Life
2010 Uncle Bob (Belgesel)
2009 Bandaged
2005 Odyssey in Rome (Belgesel)
2002 White Boy

Senaryo

2020 Siberia
2020 Tommaso
2014 Pasolini
2014 New York'a Hoşgeldiniz
2011 4:44 Dünyanın Son Günü
2009 Napoli, Napoli, Napoli (Belgesel)
2008 Chelsea on the Rocks (Belgesel)
2007 Striptiz Hikayeleri
2005 Mary
2001 R Xmas
1998 New Rose Hotel
1997 Karartma
1992 Bad Lieutenant
1973 Could This Be Love (Kısa Film)
1972 The Hold Up (Kısa Film)

Oyuncu

2019 The App
2018 Buon Lavoro
2017 Black Butterfly
2016 Sculpt
2014 Don Peyote
2012 My Big-Assed Mother (Kısa Film)
2009 Go Get Some Rosemary
2006 Exes
1981 Ms .45
1979 The Driller Killer
1976 9 Lives of a Wet Pussy
1972 The Hold Up (Kısa Film - Seslendirme)
1971 Nicky's Film (Kısa Film)

Görev Aldığı Yapımlar

Abel Ferrara Fotoğrafları

Abel Ferrara Fotoğrafları Abel Ferrara Fotoğrafları Abel Ferrara Fotoğrafları Abel Ferrara Fotoğrafları Abel Ferrara Fotoğrafları