Abidin Yerebakan

Abidin Yerebakan
Rol :Oyuncu
Doğum Tarihi :1.9.1966
Doğum Yeri:Rize

Türk oyuncu.

İlk, orta ve liseyi Rize’de tamamladı. Liseden mezun olduktan sonra Erzurum Atatürk Üniversitesi Elektrik – Elektronik Mühendisliği bölümünden mezun olmuştur. Bir müddet Ardeşen Devlet Hastanesi’nde sözleşmeli teknisyen olarak çalışmıştır. Ardından İstanbul’a giderek birkaç işte çalışıp tekrar Ardeşen’e döner fakat yönetmen Osman Sınav’dan aldığı teklifle tekrardan İstanbul’a gelir. 2002 yılında Sırlar Dünyası ve Estağfurullah Yokuşu yapımlarında yer almasının ardından Kurtlar Vadisi dizisinde Abidin Seferoğlu karakterine hayat verir ve bu rolüyle hafızlara kazınır. Karagümrük Yanıyor, Amerikalılar Karadeniz’de 2, Tarık ve Diğerleri, Kolpaçino, Kutsal Damacana Dracoola, Kayıp Aranıyor, Benim İçin Üzülme, Vay Başıma Gelenler, Stajyer Mafya, Kurtlar Vadisi Pusu isimli yapımlarda rol alır.

Filmografi

2018 Dalavere
2017 Ketenpere
2016 Reis
2016 Babaların Babası
2016 Alemde 1 Gece
2014 Stajyer Mafya
2013 Vay Başıma Gelenler
2013 Gelmeyen Bahar
2012 Doku
2010 Kutsal Damacana Dracoola
2009 Kolpaçino: Bir Şehir Efsanesi
2006 Amerikalılar Karadeniz'de 2

Televizyon

2017 Bakkalgazi (TV Filmi)
2016 Kaçın Kurası
2013 Benim İçin Üzülme
2011 N'aber Bacanak
2011 Kayıp Aranıyor
2008 Dur Yolcu
2007 OKS Anneleri
2006 Tarık ve Diğerleri
2006 Meçhule Gidenler
2006 Karagümrük Yanıyor
2005 Fıkralarla Türkiye
2005 Beşinci Boyut
2005 Kurtlar Vadisi
2004 En İyi Arkadaşım
2003 Bir Yıldız Tutuldu
2002 Sırlar Dünyası / Sır Kapısı

Görev Aldığı Yapımlar

Abidin Yerebakan Fotoğrafları

Abidin Yerebakan Fotoğrafları Abidin Yerebakan Fotoğrafları Abidin Yerebakan Fotoğrafları Abidin Yerebakan Fotoğrafları Abidin Yerebakan Fotoğrafları