Adam Driver

Adam Driver
Rol :Oyuncu
Doğum Tarihi :19.11.1983
Doğum Yeri:Kaliforniya

ABD'li oyuncu.

Tam adı Adam Douglas Driver'dır. Star Wars: Güç Uyanıyor filminde Kylo Ren (doğum ismi Ben Solo) isimli kurgusal karakteri canlandırarak tanınmıştır.

Adam Driver ilk sahneye çıkışını Broadway'de gösterime sunulan 'Bayan Warren'in Mesleği' adlı oyunda gerçekleştirdi. Broadway'e geri dönüşünü 'Adam ve Çocuk' ile yaptı. Ve yine 2011 içerisinde ilk filmi olan J. Edgar gösterime girdi. Driver çeşitli filmlerde yardımcı oyunucu olarak da kendini gösterdi. 2012'de Girls dizisine başladı, 'Franches Ha' ve 'Lincoln' adlı filmlerde oyuncu olarak oynadı. 2013'te 'The F Word' başta olmak üzere değişik yapımlara katkıda bulundu. 2014'te 'While We're Young' dizisinde oyunculuk yaptı ve 'Hungry Hearts' filmiyle 'Volpi Cup' ödülünü kazandı. 2017'ye Yıldız Savaşları Bölüm VIII filminin vizyona girmesi bekleniyor. 2015 yılının Aralık ayında vizyona giren Yıldız Savaşları Bölüm 7: Güç Uyanıyor'da Kylo Ren karakterini canlandırdı.

Filmografi

2022 White Noise
2022 65
2021 House of Gucci
2020 The Last Duel
2020 Annette
2019 Evlilik Hikayesi
2019 The Dead Don't Die
2019 Star Wars: Skywalker'ın Yükselişi
2019 Star Wars: Rise of the Resistance (Kısa Film)
2019 The Report
2018 Don Kişot'u Öldüren Adam
2018 Karanlıkla Karşı Karşıya
2017 The Meyerowitz Stories
2017 Logan Lucky
2017 Star Wars: Son Jedi
2016 Midnight Special
2016 Paterson
2016 Silence
2016 Lego Star Wars: The Force Awakens (Video Oyunu - Seslendirme)
2015 Disney Infinity 3.0 (Video Oyunu - Seslendirme)
2015 Star Wars: The Force Awakens
2014 Hungry Hearts
2014 This Is Where I Leave You
2014 While We're Young
2013 Bluebird
2013 Inside Llewyn Davis
2013 Tracks
2013 What If
2012 Gayby
2012 Not Waving But Drowning
2012 Frances Ha
2012 Lincoln
2011 J. Edgar

Televizyon

2018 Saturday Night Live: Cut For Time
2017 Bob's Burgers
2016 Saturday Night Live
2015 The Simpsons
2012 Law & Order: Special Victims Unit
2012 Girls
2010 The Wonderful Maladys
2010 The Unusuals
2010 Law & Order
2010 You Don't Know Jack

Görev Aldığı Yapımlar

Adam Driver Fotoğrafları

Adam Driver FotoğraflarıAdam Driver FotoğraflarıAdam Driver FotoğraflarıAdam Driver FotoğraflarıAdam Driver Fotoğrafları