Agnieszka Holland

Agnieszka Holland
Rol :Yönetmen
Doğum Tarihi :28.11.1948
Doğum Yeri:Varşova

Polonyalı oyuncu, senarist, yapımcı ve yönetmen.

Sosyolog ve gazeteci Henryk Holland'ın ve gazeteci Irena Rybczyńska'ın kızı olarak dünyaya geldi. Kardeşi Magdalena Rybczyńska da bir sinemacıdır.

Holland, Varşova Étienne Báthory Lisesi'ni bitirdikten sonra Prag'a gitti ve orada yer alan Prag Film Akademisi'nde (FAMU) sinema çalışmalarına başladı. Bu çalışmalardan sonra ülkesi Polonya'ya döndü ve Krzysztof Zanussi, Andrzej Wajda gibi yönetmenlere asistanlık yaptı.

Senaristliğini yaptığı ilk film ise Kırsal Aktörler (Aktorzy prowincjonalni) filmidir. Bu filmle Cannes Film Festivali'nde FIPRESCI'dan ödül almıştır.

Filmografi

Yönetmen

2020 Charlatan
2019 Mr. Jones
2017 İz
2011 Karanlıkta Kalanlar
2009 Janosik. Prawdziwa historia
2006 Beethoven'ı Anlamak
2002 Julie Walking Home
2001 Golden Dreams (Kısa Film)
1999 The Third Miracle
1997 Kadınsı Duygular
1995 Tutkunun Şairleri
1993 Gizli Bahçe
1992 Olivier, Olivier
1990 Europa Europa
1988 To Kill a Priest
1985 Kultura' (Belgesel)
1985 Bittere Ernte
1981 Goraczka
1979 Aktorzy prowincjonalni
1977 Zdjecia próbne
1976 Obrazki z zycia
1970 Hrích boha (Kısa Film)

Televizyon

2018 The First
2018 1983
2017 The Affair
2017 House of Cards
2014 Rosemary's Baby (Mini Dizi)
2013 Bez tajemnic
2013 Treme
2013 Horící ker (Mini Dizi)
2012 The Killing
2009 Cold Case
2008 The Wire
2007 Ekipa
2006 A Girl Like Me: The Gwen Araujo Story (TV Filmi)
2001 Shot in the Heart (TV Filmi)
1999 Teatr telewizji
1995 Fallen Angels
1991 Largo desolato (TV Filmi)
1987 Kobieta samotna (TV Filmi)
1982 Les cartes postales de Paris (Belgesel TV Filmi)
1977 Niedzielne dzieci (TV Filmi)
1977 Cos za cos (TV Filmi)
1976 Wieczór u Abdona (Kısa Film)

Yapımcı

2018 1983
2018 The First

Senaryo

2019 Marek Edelman... I byla milosc w getcie (Belgesel)
2017 İz
2009 Enen
2002 Julie Walking Home
1994 Üç Renk: Kırmızı
1994 Üç Renk: Beyaz
1993 Üç Renk: Mavi
1992 Olivier, Olivier
1990 Europa Europa
1990 Korczak
1988 La amiga
1988 Les possédés
1988 To Kill a Priest
1987 Anna
1985 Bittere Ernte
1983 Almanya'da Bir aşk
1983 Danton
1982 Mezczyzna niepotrzebny!
1979 Aktorzy prowincjonalni
1978 Uyuşturmadan
1978 Zwyciezcy (Kısa Belgesel)
1977 Zdjecia próbne
1970 Hrích boha (Kısa Film)

Televizyon

1987 Kobieta samotna (TV Filmi)
1979 Okruch lustra (TV Filmi)
1977 Cos za cos (TV Filmi)
1977 Niedzielne dzieci (TV Filmi)
1976 Wieczór u Abdona (Kısa Film)

Oyuncu

1989 Przesluchanie
1976 Blizna

Televizyon

1979 Okruch lustra (TV Filmi)
1974 Lasst uns frei fliegen über den Garten (TV Filmi)

Görev Aldığı Yapımlar

Agnieszka Holland Fotoğrafları

Agnieszka Holland FotoğraflarıAgnieszka Holland FotoğraflarıAgnieszka Holland FotoğraflarıAgnieszka Holland FotoğraflarıAgnieszka Holland Fotoğrafları