Ahmet Boyacıoğlu

Ahmet Boyacıoğlu
Rol :Yönetmen
Doğum Tarihi :1.1.1953
Doğum Yeri:Zonguldak

Türk senarist, yapımcı ve yönetmen.

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olmuştur. 1977-1985 yılları arasında Almanya'da genel cerrahi ihtisası yapan Boyacıoğlu, 1997'de aktif doktorluğu bırakmıştır. 1988-1995 arasında Ankara Film Festivali'nin yürütme kurulunda görev yaptı. 1995 yılında Avrupa Filmleri Festivali - Gezici Festival'in kurucuları arasında yer aldı. 'Oscar Filmleri' adlı bir kitabı, 'Cenaze Töreni' ve '3x8=24' adlı iki kısa filmi bulunan Boyacıoğlu, Tuncel Kurtiz'in rol aldığı 'Cenaze Töreni'yle Kiev Film Festivali'nde mansiyona layık görüldü. Ahmet Boyacıoğlu, aralarında halen çeşitli gazete ve dergilerde sinema üzerine yazmaktadır.

Filmografi

Yönetmen

2018 Paranın Kokusu
2009 Siyah Beyaz
2001 Cenaze Töreni (Kısa Film)
2001 3x8=24 (Kısa Film)

Senaryo

2018 Paranın Kokusu
2009 Siyah Beyaz

Yapımcı

2016 Kor
2015 Bulantı
2010 Kars Öyküleri
2009 Siyah Beyaz

Ödülleri

2011 27. Uluslararası Festroia Film Festivali - Özel Mansiyon, Siyah Beyaz
2010 59. Mannheim Uluslararası Film Festivali - Jüri Özel Ödülü, Siyah Beyaz

Görev Aldığı Yapımlar

Ahmet Boyacıoğlu Fotoğrafları

Ahmet Boyacıoğlu Fotoğrafları Ahmet Boyacıoğlu Fotoğrafları Ahmet Boyacıoğlu Fotoğrafları Ahmet Boyacıoğlu Fotoğrafları Ahmet Boyacıoğlu Fotoğrafları