Aidan Gillen

Aidan Gillen
Rol :Oyuncu
Doğum Tarihi :24.04.1968
Doğum Yeri:Dublin

İrlandalı oyuncu.

Asıl adı Aidan Murphy'dir. Taht Oyunları (2011-2017), Labirent: Alev Deneyleri (2015), Kara Şövalye Yükseliyor (2012) ve Labirent: Son İsyan (2018) gibi yapımlarla tanınmıştır.

Filmografi

2021 Those Who Wish Me Dead
2021 The Ulysses Project
2021 James and Lucia
2019 Rose Plays Julie
2019 Peaky Blinders
2018 We Ourselves
2018 Labirent: Son İsyan
2018 I didn't... I wasn't... I amn't (Kısa Film)
2018 Bohemian Rhapsody
2017 Pickups
2017 Kral Arthur: Kılıç Efsanesi
2017 Game of Thrones Conquest & Rebellion (Video - Seslendirme)
2017 The Lovers
2016 The Corridor (Kısa Film)
2016 The Complete Walk: Measure for Measure (Kısa Film)
2016 Sing Street
2016 Quantum Break (Video Oyunu - Seslendirme)
2015 You're Ugly Too
2015 Labirent: Alev Deneyleri
2015 Violet (Kısa Film - Anlatıcı)
2014 İtiraf
2014 Song (Kısa Film)
2014 Sakin
2014 Ambition (Kısa Film)
2013 Scrapper
2013 Mister John
2013 Beneath the Harvest Sky
2013 The Note (Kısa Film)
2013 The Good Man
2012 Sigur Rós: Ekki múkk (Kısa Video)
2012 Kara Şövalye Yükseliyor
2012 Gölgede Dans
2011 Blitz
2010 Treacle Jr.
2010 Thorne: Scaredycat
2009 Wake Wood
2009 Spunkbubble (Kısa Film)
2009 Runners (Kısa Film)
2009 12 Tuzak
2008 Blackout
2005 Trouble with Sex
2003 Şangay Şövalyeleri
2003 Photo Finish
2003 Hercule Poirot
2003 Burning the Bed (Kısa Film)
2002 Le rideau final
2001 My Kingdom
2000 The Second Death (Kısa Film)
2000 The Low Down
1999 Buddy Boy
1998 Amazing Grace (Kısa Film)
1997 Mojo
1997 Altın Sokaklar
1996 O da Bir Ana!
1995 Arkadaş Çevresi
1988 The Courier
1987 The Lonely Passion of Judith Hearne
1985 The Drip (Kısa Film)

Televizyon

2021 The Spy Who Came in from the Cold (Mini Dizi)
2021 Kin
2020 Projet Blue Book
2018 Dave Allen at Peace (TV Filmi)
2017 Urban Myths
2017 Taht Oyunları
2016 Quantum Break
2015 Charlie (Mini Dizi)
2013 Mayday (Mini Dizi)
2013 Love/Hate
2010 Thorne: Sleepyhead (Mini Dizi)
2010 Identity (Mini Dizi)
2009 Freefall (TV Filmi)
2008 Sur écoute
2005 The Last Detective
2005 New York, cour de justice
2005 Chantage d'amour (TV Filmi)
2002 First Communion Day (TV Filmi)
2001 Destin (Mini Dizi)
2000 The Darkling (TV Filmi)
2000 Lorna Doone (TV Filmi)
2000 Queer as Folk
1994 In Suspicious Circumstances
1993 The Bill
1993 Belfry (TV Filmi)
1993 A Handful of Stars (TV Filmi)
1993 24 Heures pour survivre
1992 An Ungentlemanly Act (TV Filmi)
1990 The Play on One

Görev Aldığı Yapımlar

Aidan Gillen Fotoğrafları

Aidan Gillen Fotoğrafları Aidan Gillen Fotoğrafları Aidan Gillen Fotoğrafları Aidan Gillen Fotoğrafları Aidan Gillen Fotoğrafları