Akira Terao

Akira Terao
Rol :Oyuncu
Doğum Tarihi :18.5.1947
Doğum Yeri:Kanagawa

Japon müzisyen ve oyuncu.

Ünlü Japon oyuncu ve yönetmen Jūkichi Uno'nun oğludur. Wako Gakuen, Hosei University Daini Senior High School mezunudur. 1968 yılında Kurobe no taiyo filmiyle oyunculuk yapmaya başlamıştır. Ran (1985), Dreams (1990) ve After the Rain (1999) gibi yapımlarla tanınmıştır.

After the Rain filmindeki rolüyle 2000 yılında En İyi Erkek Oyuncu dalında Japon Film Akademisi Ödülü'nü kazanmıştır.

Filmografi

2009 Samayou yaiba
2006 Tamamoe!
2006 Hakase no aishita sûshiki
2005 Bôkoku no îjisu
2005 Into the Sun
2004 Casshern
2004 Han-ochi
2002 Amida-do dayori
2001 Tôkyô Marîgôrudo
2001 Satorare
2001 Nippon no kuroi natsu - Enzai
1999 Ame agaru
1997 Cat's Eye
1997 Shitsurakuen
1996 Ninomiya kinjirô monogatari
1994 Tsuribaka nisshi 7
1993 Maadadayo
1990 Otoko wa tsurai yo: Torajiro no kyuujitsu
1990 Düşler
1988 Rock yo shizukani nagareyo
1985 Kiken na onnatachi
1985 Ran
1983 Meiso chizu
1977 Otoko wa tsurai yo: Torajirô to tonosama
1976 Sachiko no sachi
1976 Otoko wa tsurai yo: Torajiro yuuyake koyake
1975 Harakara
1971 Yomigaeru daichi
1970 Kigeki: Otoko wa aikyo
1970 Ai no kaseki
1968 Kurobe no taiyo

Televizyon

2019 Special Investigation Nine (Mini Dizi)
2019 The Big White Tower (Mini Dizi)
2017 Rikuô (Mini Dizi)
2016 Kensô no Machi, Shizuka na Umi (TV Filmi)
2016 Nobunaga moyu (TV Filmi)
2016 Aogeba Tôtoshi (Mini Dizi)
2015 Yôkoso, Wagaya e (Mini Dizi)
2014 Shi no Hassô (TV Filmi)
2014 Jiken'ya kagyô 2 (TV Filmi)
2013 Chikin rêsu (TV Filmi)
2013 Jiken'ya kagyô (TV Filmi)
2013 Rusutaku no jiken: Naze tsuma wa korosaretaka (TV Filmi)
2012 Riyû (TV Filmi)
2009 Hi to shio (TV Filmi)
2008 Change
2008 Keiji no genba
2005 Yasashii jikan
2004 Otôto (Mini Dizi)
2003 Kokoro
2002 Yamatoji satsujin jiken (TV Filmi)
1995 Hiroshima (TV Filmi)
1995 Shimizu Jirochô monogatari (TV Filmi)
1994 Taxi Driver no Suiri Nisshi 4 (TV Filmi)
1993 Hacchôbori torimono-banashi
1983 Joshi kôkôsei eno rekuiemu (TV Filmi)
1979 Daitokai - Tatakai no hibi
1970 Okusama wa 18 sai

Görev Aldığı Yapımlar

Akira Terao Fotoğrafları

Akira Terao Fotoğrafları Akira Terao Fotoğrafları Akira Terao Fotoğrafları