Alan Arkin

Alan Arkin
Rol :Oyuncu
Doğum Tarihi :26.3.1934
Doğum Yeri:Brooklyn, New York

ABD'li aktör, yönetmen, müzisyen ve şarkıcı.

Tam adı Alan Wolf Arkin'dir. Ruslar Geliyor (1966), Karanlığa Kadar Bekle (1967), Yürek Yalnız Bir Avcıdır (1968), Madde 22 (1970) ve Yüzde Yedilik Çözüm (1976) filmleriyle tanınmış, Little Miss Sunshine filmindeki rolüyle 'Yardımcı Erkek Oyuncu' dalında en iyi aktör ödülünü kazanmıştır.

Filmografi

2019 Wonderland
2019 Dumbo
2017 Son Macera
2015 Mutlu Yıllar
2014 Yetenek Avcısı
2013 Hesaplaşma Zamanı
2013 In Security
2013 Muhteşem Burt Wonderstone
2012 Eski Dostlar
2012 Operasyon: Argo
2011 Muppets
2011 The Convincer
2011 Hayat Sana Güzel
2010 City Island
2009 The Private Lives of Pippa Lee
2008 Sunshine Cleaning
2008 Get Smart
2008 Marley & Me
2007 Raising Flagg
2007 Rendition
2006 Firewall
2006 Little Miss Sunshine
2006 The Santa Clause 3: The Escape Clause
2004 The Novice
2004 Noel
2004 Eros
2001 America's Sweethearts
2001 Thirteen Conversations About One Thing
2000 Arigo
2000 Magicians
1999 Jakob the Liar
1998 Slums of Beverly Hills
1997 Grosse Pointe Blank
1997 Merhaba Yoldaş
1997 Gattaca
1996 Mother Night
1995 The Jerky Boys
1995 Steal Big Steal Little
1994 North
1993 Indian Summer
1993 So I Married an Axe Murderer
1993 Samuel Beckett is Coming Soon (Kısa Film)
1992 Glengarry Glen Ross
1991 The Rocketeer
1990 Coupe de Ville
1990 Edward Scissorhands
1990 Havana
1986 A Deadly Business
1986 Big Trouble
1985 Joshua Then and Now
1985 Bad Medicine
1984 Terror in the Aisles
1983 The Return of Captain Invincible
1982 The Last Unicorn (Seslendirme)
1981 Full Moon High
1981 Improper Channels
1981 Chu Chu and the Philly Flash
1980 Simon
1979 The In-Laws
1979 The Magician of Lublin
1977 Fire Sale
1976 The Seven-Per-Cent Solution
1975 Rafferty and the Gold Dust Twins
1975 Hearts of the West
1974 Freebie and the Bean
1972 Last of the Red Hot Lovers
1972 Deadhead Miles
1971 Little Murders
1970 People Soup
1970 Catch-22
1969 Popi
1969 The Monitors
1968 Inspector Clouseau
1968 The Heart Is a Lonely Hunter
1967 Woman Times Seven
1967 Wait Until Dark
1966 The Russians Are Coming
1966 The Last Mohican (Kısa Film)
1963 That's Me
1957 Calypso Heat Wave

Televizyon

2018 The Kominsky Method
2017 Get Shorty
2016 BoJack Horseman
2006 Boston Legal
2005 Will & Grace
2003 And Starring Pancho Villa as Himself (TV Filmi)
2003 The Pentagon Papers (TV Filmi)
2001 100 Centre Street
2001 Varian's War (TV Filmi)
1999 Blood Money (TV Filmi)
1997 Chicago Hope
1996 Heck's Way Home (TV Filmi)
1994 Picture Windows
1994 Doomsday Gun (TV Filmi)
1993 Taking the Heat (TV Filmi)
1993 Cooperstown (TV Filmi)
1988 Necessary Parties (TV Filmi)
1987 A Year in the Life
1987 Escape from Sobibor (TV Filmi)
1987 Harry
1985 The Fourth Wise Man (TV Filmi)
1985 Faerie Tale Theatre
1984 American Playhouse
1984 A Matter of Principle (TV Filmi)
1983 St. Elsewhere
1982 Two Guys from Muck (TV Filmi)
1979 Carol Burnett & Company
1978 The Other Side of Hell (TV Filmi)
1978 The Defection of Simas Kudirka (TV Filmi)
1977 Captain Kangaroo
1974 It Couldn't Happen to a Nicer Guy (TV Filmi)
1971 Sesame Street
1966 ABC Stage 67
1964 East Side/West Side

Yönetmen

2004 Blood (Thinner Than Water) (Kısa Film)
1993 Samuel Beckett Is Coming Soon (Kısa Film)
1977 Fire Sale
1971 Little Murders
1969 People Soup (Kısa Film)
1967 T.G.I.F. (Kısa Film)

Televizyon

1989 Trying Times
1975 Fay
1975 Twigs (TV Filmi)

Yapımcı

1993 Samuel Beckett Is Coming Soon (Kısa Film)
1979 The In-Laws

Senaryo

2004 Blood (Thinner Than Water) (Kısa Film)
1969 People Soup (Kısa Film)
1967 T.G.I.F. (Kısa Film)
1966 The Last Mohican (Kısa Film)
1963 That's Me (Kısa Film

Televizyon

1988 Necessary Parties (TV Filmi)

Ödülleri

2006 Akademi Ödülleri - En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Little Miss Sunshine
2006 BAFTA Ödülleri - En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü, Little Miss Sunshine
2006 Independent Spirit Ödülü - En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Little Miss Sunshine
2001 Boston Film Eleştirmenleri Derneği - En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Thirteen Conversations About One Thing
2001 Chlotrudis Ödülü - En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Thirteen Conversations About One Thing
1985 Genie Ödülleri - En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Joshua Then and Now
1981 Genie Ödülleri - Yabancı Bir Erkek Oyuncu ile En İyi Performans, Improper Channels
1975 New York Film Eleştirmenleri Birliği - En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Hearts of the West
1969 Kansas Film Eleştirmenleri Birliği - En İyi Erkek Oyuncu, Popi
1968 Kansas Film Eleştirmenleri Birliği - En İyi Erkek Oyuncu, The Heart Is a Lonely Hunter
1968 New York Film Eleştirmenleri Birliği - En İyi Erkek Oyuncu, The Heart Is a Lonely Hunter
1966 Altın Küre Ödülleri - En İyi Erkek Oyuncu Ödülü (Müzikal veya Komedi), Ruslar Geliyor

Görev Aldığı Yapımlar

Alan Arkin Fotoğrafları

Alan Arkin Fotoğrafları Alan Arkin Fotoğrafları Alan Arkin Fotoğrafları Alan Arkin Fotoğrafları Alan Arkin Fotoğrafları