Alejandro González Iñárritu

Alejandro González Iñárritu
Rol :Yönetmen
Doğum Tarihi :15.8.1963
Doğum Yeri:Mexico City

Akademi ödülü adaylığı bulunan Meksikalı yönetmen. Hector González Gama ile Luz María Iñárritu'nun çocuğu olarak dünyaya gelmiştir. 2007 yılında Babel filmi ile En İyi Yönetmen Akademi Ödülü'ne ve En İyi Film Akademi Ödülü'ne aday gösterilmiştir

2007 Venedik Film Festivali jüri üyelerinden biridir.

Filmografi 

Uzun Metrajlı Filmleri

2000'ler
  • Amores perros(2000)
  • 21 Grams(2003)
  • Babel(2006)
Kısa Filmleri

1900'ler

  • Detrás del dinero(1995) (TV)
  • Timbre, El(1996)
2000'ler
  • Powder Keg (2001)
  • 11'09'01 September 11(2002)
Ödülleri

2000'ler
  • Amores Perros(2000)
  • Cannes Film Festivali Critics Week Grand Prize Winner
  • Cannes Film Festivali Young Critics Award - Best Feature Winner
  • 11'09'01 September 11(2002)
  • Venedik Film Festivali UNESCO Award Winner
  • 21 Grams(2003)
  • Venedik Film Festivali
  • Babel (2006)
  • Cannes Film Festivali Prix de la mise en scène Winner (En İyi Yönetmen Ödülü)
  • Cannes Film Festivali Prize of the Ecumenical Jury Winner (Ekümenik Jüri ödülü)

Görev Aldığı Yapımlar

Alejandro González Iñárritu Fotoğrafları

Alejandro González Iñárritu Fotoğrafları Alejandro González Iñárritu Fotoğrafları Alejandro González Iñárritu Fotoğrafları Alejandro González Iñárritu Fotoğrafları Alejandro González Iñárritu Fotoğrafları