Alexander Payne

Alexander Payne
Rol :Yönetmen
Doğum Tarihi :10.2.1961
Doğum Yeri:Nebraska

Yunan asıllı ABD'li senarist, yapımcı ve yönetmen.

Asıl adı Alexander Constantine Papadopoulos'tur. Annesi Peggy ve George Payne Omaha'da bir Yunan lokantası işletmecisidirler. Anne tarafından Yunan, baba tarafından ise Yunan-Alman asıllıdır.

Stanford Üniversitesi'nde İspanyolca ve Tarih bölümlerini bitirdikten sonra UCLA Film Okulu'nda sinema eğitimi aldı. Bitirme tezi olarak çektiği Citizen Ruth filmi Sundance Film Festivali'nde gösterildi. 

Schmidt Hakkında (2002), Sideways (2004), Paris, Seni Seviyorum (2006), The Descendants (2011) ve Küçülen Hayatlar (2017) filmleriyle tanınmıştır.

En İyi Uyarlama Senaryo dalında; 2012 yılında The Descendants filmiyle 1 Oscar ve 2005 yılında Sideways 1 Oscar ve 1 Altın Küre ödülü kazanmıştır.

Filmografi

Yönetmen

2017 Küçülen Hayatlar
2013 Nebraska
2011 Senden Bana Kalan
2006 Paris, Seni Seviyorum
2004 Sideways
2002 Schmidt Hakkında
1999 Seçimler
1996 Citizen Ruth
1992 Inside Out III (Video)
1991 The Passion of Martin
1991 Inside Out (Video)
1985 Carmen (Kısa Film)

Televizyon

2009 Hung

Yapımcı

2017 Crash Pad
2017 Küçülen Hayatlar
2015 Run Fast (Kısa Film)
2014 Kumiko, Hazine Avcısı
2012 Breaking Night (Kısa Film)
2011 Hung
2011 L Train (Kısa Film)
2011 Senden Bana Kalan
2011 Çılgın Bir Haftasonu
2009 Saidoweizu
2007 King of California
2007 The Savages
2006 Gray Matters
2004 Richard Nixon'a Suikast
1991 The Passion of Martin

Senaryo

2017 Küçülen Hayatlar
2011 Senden Bana Kalan
2009 Saidoweizu
2007 Damadı Öpebilirsin
2006 Paris, Seni Seviyorum
2004 Sideways
2002 Schmidt Hakkında
2001 Jurassic Park III
1999 Seçimler
1996 Citizen Ruth
1991 The Passion of Martin
1991 Inside Out (Video)
1985 Carmen (Kısa Film)

Oyuncu

2006 Paris, Seni Seviyorum

Görev Aldığı Yapımlar

Alexander Payne Fotoğrafları

Alexander Payne Fotoğrafları Alexander Payne Fotoğrafları Alexander Payne Fotoğrafları Alexander Payne Fotoğrafları Alexander Payne Fotoğrafları