Alexander Siddig

Alexander Siddig
Rol :Oyuncu
Doğum Tarihi :21.11.1965
Doğum Yeri:Vad Medeni

İngiliz aktör. 

Tam adı Siddig El Tahir El Fadil El Siddig El Abderahman El Mohammed Ahmed El Abdel Karim El Mahdi'dir. Sudan'da doğdu ama hayatını İngiltere'de geçirdi. Annesi İngiliz babası ise Sudanlı'dır. Dayısı, İngiliz aktör Malcolm McDowell'dir ve ayrıca amcası eski Sudan Başbakanı Sadık el-Mehdi'dir.

Arabistanlı Lawrence (1962), Great Performances: A Dangerous Man: Lawrence After Arabia (1992) ve Star Trek: Deep Space Nine (1993) filmleriyle tanınmıştır.

Filmografi

2017 Submergence
2017 Baby Mine (Kısa Film)
2016 City of Tiny Lights
2013 Wikileaks: Beşinci Kuvvet
2013 May in the Summer
2012 Inescapable
2010 Titanların Savaşı
2010 Miral
2010 4.3.2.1.
2009 Espion(s)
2009 Cairo Time
2008 The Boundary (Kısa Film)
2008 Kıyamet Günü
2007 Un homme perdu
2007 Son Lejyon
2006 Meryem Ana: Hz. İsa'nin Doğuşu
2005 Syriana
2005 Cennetin Krallığı
2002 Ates Krallığı
2000 Dikey Limit
1997 Deus Volt
1987 Sammy and Rosie Get Laid

Televizyon

2017 Gotham
2017 The Kennedys After Camelot (Mini Dizi)
2016 Recon (TV Filmi)
2016 Peaky Blinders
2015 Taht Oyunları
2015 Firavun Tut (Mini Dizi)
2015 Egyptian Vice (TV Filmi - Seslendirme)
2014 Cosmos: A Spacetime Odyssey (Mini Belgesel Dizi - Seslendirme)
2013 Da Vinci's Demons
2013 Atlantis
2012 True Love
2012 Falcón (Mini Dizi)
2011 Primeval
2010 Strike Back
2009 Waking the Dead
2008 Merlin
2007 24
2006 Family Guy (TV Dizisi - Seslendirme)
2006 Hannibal (TV Filmi)
2005 Agatha Christie's Poirot
2004 The Hamburg Cell (TV Filmi)
2003 Spooks
1993 Star Trek: Deep Space Nine
1993 Star Trek: The Next Generation
1992 The Big Battalions (Mini Dizi)
1992 Great Performances

Video Oyunları (Seslendirme)

2000 Star Trek: Deep Space Nine - The Fallen
1998 Titanic Explorer

Görev Aldığı Yapımlar

Alexander Siddig Fotoğrafları

Alexander Siddig Fotoğrafları Alexander Siddig Fotoğrafları Alexander Siddig Fotoğrafları Alexander Siddig Fotoğrafları Alexander Siddig Fotoğrafları