Alfred Hitchcock

Alfred Hitchcock
Rol :Yönetmen
Doğum Tarihi :13.8.1899
Doğum Yeri:Londra

İngiliz asıllı ABD'li oyuncu, senarist, yapımcı ve yönetmen.

Londra'da dünyaya gelen ve mühendislik eğitimi gören Hitchcock; Psycho, North by Northwest, Vertigo, Rear Window ve The Birds gibi klasikleşmiş filmleriyle tanınır. Tüm zamanların en iyi yönetmenlerinden biri olarak kabul edilir. Gerilim ve cinayet filmleri ustasının 70'ten fazla filmi mevcuttur. Hitchcock'un bu filmlerinden 11 tanesi ise sessiz çekimdir.

Filmografi

1976 Family Plot
1972 Frenzy
1969 Topaz
1966 Torn Curtain
1964 Marnie
1963 The Birds
1960 Psycho
1959 North by Northwest
1958 Vertigo
1956 The Man Who Knew Too Much
1956 The Wrong Man
1955 To Catch a Thief
1955 The Trouble with Harry
1954 Dial M for Murder
1954 Rear Window
1953 I Confess
1951 Strangers on a Train
1950 Stage Fright
1949 Under Capricorn
1948 Rope
1947 The Paradine Case
1946 Notorious
1945 Spellbound
1944 Lifeboat
1944 Aventure Malgache
1944 Bon Voyage
1943 Shadow of a Doubt
1942 Saboteur
1941 Mr. & Mrs. Smith
1941 Suspicion
1940 Rebecca
1940 Foreign Correspondent
1939 Jamaica Inn
1938 The Lady Vanishes
1937 Young and Innocent
1936 Secret Agent
1936 Sabotage
1935 The 39 Steps
1934 The Man Who Knew Too Much
1933 Waltzes from Vienna
1932 Number Seventeen
1932 Rich and Strange
1931 The Skin Game
1931 Mary
1930 Juno and the Paycock
1930 Murder!
1930 Elstree Calling
1929 Blackmail

Sessiz Filmler

1929 The Manxman
1928 Easy Virtue
1928 The Farmer's Wife
1928 Champagne
1927 The Lodger
1927 Downhill
1927 The Ring
1926 The Mountain Eagle
1925 The Pleasure Garden
1923 Always Tell Your Wife
1922 No. 13

Televizyon

1962 I Saw the Whole Thing
1961 The Horseplayer
1961 Bang! You're Dead
1960 Incident at a Corner
1960 Mrs. Bixby and the Colonel's Coat
1959 Banquo's Chair
1959 Arthur
1959 The Crystal Trench
1958 Lamb to the Slaughter
1958 Dip in the Pool
1958 Poison
1957 One More Mile to Go
1957 Four O'Clock
1957 The Perfect Crime
1956 Back for Christmas
1956 Wet Saturday
1956 Mr. Blanchard's Secret
1955 Revenge
1955 Breakdown
1955 The Case of Mr. Pelham

Yapımcı

1976 Aile Oyunu
1972 Cinnet
1969 Topaz
1967 Kaleidoscope (Kısa Film)
1966 Esrar Perdesi
1964 Hırsız Kız
1963 Kuşlar
1960 Sapık
1959 Gizli Teşkilât
1958 Ölüm Korkusu
1956 Lekeli Adam
1956 Tehlikeli Adam
1955 The Trouble with Harry
1955 Kelepçeli Âşık
1954 Arka Pencere
1954 Cinayet Var
1953 I Confess
1951 Trendeki Yabancı
1950 Sahne Korkusu
1949 Kapri Yıldızı
1948 Ölüm Kararı
1946 Aşktan da Üstün
1944 Tahlisiye Sandalı - Yaşamak İstiyoruz
1932 Lord Camber's Ladies
1922 Number 13

Televizyon

1964 The Alfred Hitchcock Hour
1962 Alfred Hitchcock Presents
1958 Suspicion

Senaryo

2010 Effetto notte (Kısa Film)
2006 Gas (Kısa Film)
2005 Don't Give Me the Finger (Kısa Film)
1993 Alfred Hitchcock Presents (Video Oyunu)
1967 Kaleidoscope (Kısa Film)
1946 Sşktan da Üstün
1944 Tahlisiye Sandalı - Yaşamak İstiyoruz
1943 Forever and a Day
1942 Saboteur
1932 Number Seventeen
1931 Rich and Strange
1931 Düzenbaz
1930 Murder!
1930 Juno and the Paycock
1929 Blackmail
1928 Champagne
1928 The Farmer's Wife
1927 The Ring
1927 The Lodger: A Story of the London Fog
1925 The Prude's Fall
1925 Die Prinzessin und der Geiger
1924 The Passionate Adventure
1924 The White Shadow
1923 Woman to Woman

Televizyon

2019 Atrapa a un ladrón
2014 Memory of the Camps (Belgesel Film)
1993 Lifepod (TV Filmi)
1937 Round the Film Studios

Oyuncu

1976 Aile Oyunu
1972 Cinnet
1969 Topaz
1966 Esrar Perdesi
1964 Hırsız Kız
1963 Kuşlar
1960 Sapık
1959 Gizli Teşkilât
1958 Ölüm Korkusu
1956 Tehlikeli Adam
1956 Lekeli Adam
1955 The Trouble with Harry
1955 Kelepçeli Âşık
1954 Arka Pencere
1953 I Confess
1951 Trendeki Yabancı
1950 Sahne Korkusu
1949 Kapri Yıldızı
1948 Ölüm Kararı
1947 Celse Açılıyor
1946 Aşktan da Üstün
1945 Öldüren Hatıralar
1943 Shadow of a Doubt
1942 Saboteur
1941 Suspicion
1941 Mr. & Mrs. Smith
1940 Rebeka
1940 Foreign Correspondent
1938 The Lady Vanishes
1937 Young and Innocent
1936 Sabotage
1935 The 39 Steps
1934 The Man Who Knew Too Much
1930 Murder!
1929 Blackmail
1928 Easy Virtue
1927 The Lodger: A Story of the London Fog
1927 The Ring

Televizyon

1954 Lux Video Theatre

Görev Aldığı Yapımlar

Alfred Hitchcock Fotoğrafları

Alfred Hitchcock Fotoğrafları Alfred Hitchcock Fotoğrafları Alfred Hitchcock Fotoğrafları Alfred Hitchcock Fotoğrafları Alfred Hitchcock Fotoğrafları