Ali Vatansever

Ali Vatansever
Rol :Yönetmen
Doğum Tarihi :1.1.1981
Doğum Yeri:İstanbul

Türk senarist  ve yönetmen.

İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstriyel Tasarım ve Bilgi Üniversitesi Sinema-TV bölümleri mezunudur. Ayrıca Fulbright bursiyeri olarak Rochester Institute of Technology’de Film Yapımı yüksek lisans programlarını tamamladı. Doktorasını İstanbul Üniversitesi Radyo TV ve Sinema bölümünde yapmıştır. 

İstanbul Üniversitesi'nde 4. sınıf öğrencisi iken ilk yönetmenlik denemesini gerçekleştirdi. “Proje Milano” isimli stüdyo çalışmasını konu alan Ali Vatansever’in kurgu ve yönetmenliğini yaptığı belgesel filmin ilk gösterimi ADesign Fair kapsamında gerçekleştirildi.

2012 yılında ilk uzun metraj filmi olan El Yazısı filmini yazdı ve çekti. 2018 yılı yapımı Saf filmi ise ikinci uzun metraj çalışmasıdır. Halen İ.T.Ü. Güzel Sanatlar Bölümü’nde sinema dersi vermektedir.

Filmografi

Yönetmen

2018 Saf
2012 El Yazısı
2006 Modern Sanat (Kısa Film)
2005 Şişenin Düşüşü (Kısa Film)
2004 Birdenbire (Kısa Film)
2003 Duvar ya da Ulaşılmazlık (Kısa Film)
2003 Proje Milano: Bir Tasarım Öyküsü (Kısa Belgesel)

Senaryo

2018 Saf
2012 El Yazısı

Görev Aldığı Yapımlar

Ali Vatansever Fotoğrafları

Ali Vatansever Fotoğrafları Ali Vatansever Fotoğrafları Ali Vatansever Fotoğrafları Ali Vatansever Fotoğrafları Ali Vatansever Fotoğrafları