Almila Ada

Almila Ada
Rol :Oyuncu
Doğum Tarihi :4.08.1994
Doğum Yeri:İstanbul

Türk balerin, model ve oyuncu.

Tam adı Almila Ada Bayazıt'tır.  Babası gazeteci, annesi ise moda tasarımcısı ve öğretmendir. Küçük yaşlarda baleye ilgi duydu ve bale eğitimi aldı. Annesinin işi gereğince bir süre Rusya'da yaşadı. Çocukluğu Rusya ve İstanbul’da geçti. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuarı ile İngiltere’de bale lisans eğitimini tamamladı. İngiltere'de bale eğitimi aldığı dönemde bir cast direktörü tarafından teşvik edildi ve oyunculuğa başladı. Yenilmezler: Ultron Çağı filminde Scarlett Johansson'un küçüklüğünü canlandıracak bir balerin aranması üzerine seçmelere katıldı ve kazandı. Bu rolünden sonra oyunculuğa olan ilgisi arttı fakat Aşil tendonu ve kemik sorunu yaşadığı için fizik tedavi görmek üzere İstanbul'a döndü.

Bir sezon Kaderimin Yazıldığı Gün dizisinde rol aldıktan sonra diksiyon dersleri almaya başladı. Ardından da kısa bir süre Kırgın Çiçekler adlı dizide rol aldı. 2017 yılında ise Adı Efsane dizisinde başrol oyuncusu Erdal Beşikçioğlu'nun kızını canlandırmaya başladı. 2020 yılı yapımı Son Parti isimli film ilk uzun metraj oyunculuk deneyimidir.

Filmografi

2020 Son Parti

Televizyon

2019 Güvercin
2018 Kırık Ayna
2018 Bir Deli Rüzgar
2017 Cennet'in Gözyaşları
2017 Adı Efsane
2017 Kırgın Çiçekler
2014 Kaderimin Yazıldığı Gün

Görev Aldığı Yapımlar

Almila Ada Fotoğrafları

Almila Ada FotoğraflarıAlmila Ada FotoğraflarıAlmila Ada FotoğraflarıAlmila Ada FotoğraflarıAlmila Ada Fotoğrafları