Alper Kul

Alper Kul
Rol :Senarist
Doğum Tarihi :5.12.1975
Doğum Yeri:İstanbul

Türk oyuncu ve yazar.

Tam adı İsmail Alper Kul'dur. İstanbul, Süleymaniye'de doğmuş, ailesi Trabzonlu olduğundan nüfus cüzdanına babası tarafından Trabzon yazdırılmıştır. Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde oyunculuk eğitimi almıştır. Lisans eğitimini Indiana Üniversitesi Tiyatro Bölümü'nde tamamlayan sanatçı, Şehir Tiyatroları, DOT, IUSB (ABD), BKM gibi oluşumlarda oyunculuk yaptı. Çeşitli sinema ve dizi filmlerde rol aldı.

Broadway geçmişinde sahnelenen en uzun tek kişilik oyun olan Caveman (Mağara Adamı) adlı tiyatro oyununu Türkiye'de ilk kez sahneye taşıdı. 2 Ekim 2009 tarihinde başlayan tek kişilik oyunu bir sezon boyunca BKM'de oynadı. 2010 tarihli kendi yazdığı Babamın Oğlu adlı tek kişilik oyunu 3 yıl boyunca Türkiye ve Avrupa'da sahneledi. 2010 yılında ilk kez sahnelenen AUT tiyatro oyunu ile Yılın Yazarı ödülü aldı. 2011 yılında yazdığı Barselo adlı tiyatro oyununu tiyatro İkincikat'ta sahnelendi.

2011'de atv'de başlayan 5'er Beşer adlı komedi tiyatro programından sonra, Star TV'de başlayan ve bu programın devamı niteliğindeki İnsanlar Alemi ve Güldür Güldür adlı programların proje tasarımlarını yaptı ve oynadı.

Filmografi

2020 Mahalleden Arkadaşlar
2019 Fırıncının Karısı
2017 Cici Babam
2017 Ölümlü Dünya
2016 Evcil Hayvanların Gizli Yaşamı (Seslendirme)
2016 Dedemin Fişi
2014 Olur Olur!
2012 Moskova'nın Şifresi: Temel
2011 Sümela'nın Şifresi:Temel
2009 Güneşi Gördüm
2009 Gecenin Kanatları
2008 Gölge
2007 Tiksinti
2007 Bayrampaşa: Ben Fazla Kalmayacağım
2006 Kader
2002 Kazık (Kısa Film)
1997 Hamam

Televizyon

2019 BKM Güldür Güldür
2013 Osmanlı Tokadı
2013 Muhteşem Yüzyıl
2012 İnsanlar Alemi
2011 5'er Beşer
2011 Kurtlar Vadisi Pusu
2010 Şen Yuva
2008 Jack Hunter and the Quest for Akhenatens Tomb
2007 Sessiz Gemiler
2007 Arka Sokaklar
2005 Aşka Sürgün
2004 Çemberimde Gül Oya
2002 Kınalı Kar
2001 Yılan Hikayesi
1996 Gurbetçiler

Senaryo

2014 Olur Olur!

Görev Aldığı Yapımlar

Alper Kul Fotoğrafları

Alper Kul Fotoğrafları Alper Kul Fotoğrafları Alper Kul Fotoğrafları Alper Kul Fotoğrafları Alper Kul Fotoğrafları