Alper Saldıran

Alper Saldıran
Rol :Oyuncu
Doğum Tarihi :16.9.1984
Doğum Yeri:İstanbul

Türk oyuncu.

Turizm lisesi 1. sınıfta, otel stajını tamamlarken, gelen reklam teklifiyle kamerayla tanıştı. Liseden mezun olduktan sonra, Marmara Üniversitesi Turizm Bölümü'ne geçiş yaptı ancak okulunun ikinci yılında oyunculuk üzerine eğitim almaya karar verdi ve okulu bırakıp Yeditepe Üniversitesi Tiyatro Bölümü'ne burslu olarak başladı. Üniversite döneminde, Turgut Özakman'ın “Fehim Paşa Konağı” adlı oyununda Yusuf karakterini canlandırdı; bu rolüyle Üniversiteler arası tiyatro yarışmasında En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü aldı.

Kalbim Ege'de Kaldı, Beni Böyle Sev, İnsanlar Alemi, Sağ Salim, Böyle Bitmesin, Mavi Kelebekler, Anadolu Kartalları, Misafir, Yerden Yüksek, Melekler Korusun, Derman, Hüzün Dolayısıyla Kapalıyız, Kara İnci, Bir Dilim Aşk gibi yapımlarda yer almıştır.

Filmografi

2018 Dört Köşeli Üçgen
2016 Seni Seven Ölsün
2012 Sağ Salim
2011 Anadolu Kartalları

Televizyon

2019 Bir Aile Hikayesi
2018 Bir Umut Yeter
2018 Anamız Var (TV Filmi)
2017 Badem Şekeri 2 (TV Filmi)
2017 Badem Şekeri 1 (TV Filmi)
2017 Aşk ve Gurur
2015 Kalbim Ege'de Kaldı
2014 Beni Böyle Sev
2012 İnsanlar Alemi
2012 Böyle Bitmesin
2011 Mavi Kelebekler
2011 Yerden Yüksek
2009 Melekler Korusun
2008 Derman
2007 Kara İnci
2004 Bir Dilim Aşk

Görev Aldığı Yapımlar

Alper Saldıran Fotoğrafları

Alper Saldıran Fotoğrafları Alper Saldıran Fotoğrafları Alper Saldıran Fotoğrafları Alper Saldıran Fotoğrafları Alper Saldıran Fotoğrafları