Altuğ Yücel

Altuğ Yücel
Rol :Seslendirme
Doğum Tarihi :1.01.1957
Doğum Yeri:İstanbul

Türk oyuncu ve seslendirme sanatçısı.

İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi bölümü mezunudur. Üniversiteden mezun olduğu 1982 yılında Şan Tiyatrosu’nda çalışmalara başlayan USG’de (Uluslararası Sanat Gösterileri) tiyatro ve dans dersleri almaya başladı, ardından “Ferhan Şensoy – Ortaoyuncular”da önce amatör, sonra da profesyonel olarak devam edip Kahraman Bakkal Süpermarkete Karşı oyununda Zeliha Berksoy, Ferhan Şensoy ve Rasim Öztekin’le birlikte rol aldı.

1983 yılında Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu’nda sergilenen Hayvanat Bahçesi oyunu ile jüri tarafından Avni Dilligil En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü’ne lâyık görüldü.

1985 yılından itibaren çalışmaya başladığı televizyon sektöründe, oyuncu, sunucu, yazar, proje tasarımcısı ve danışman olarak çalıştı.

1986 yılından beri illüzyonla ilgilenen Altuğ Yücel, 1996 yılında illüzyon konusundaki çalışmalara ağırlık vermeye başlamış, 2000 yılında İngiltere’nin Blackpool Kentinde düzenlenen dünyanın en geniş kapsamlı “illüzyon konferansı' olan Blackpool İllüzyon Festivali’nde atölye çalışmaları ve konferanslara katılmıştır.

1993 yılından itibaren, kurduğu Co.Media şirketi ile birçok ünlü şirkete “Özel Toplantılar Eğlence Tasarımı ve Yönetimi” hizmeti vermiştir.

199O yılında başladığı, reklam filmi seslendirme çalışmalarını hala sürdürmektedir ve o yıldan bu güne kadar, yaklaşık 3000 civarında reklam filmi ve radyo spotu seslendirmiştir.

Filmografi

2021 Sadan Hanım
2017 Rüzgar
2015 Bizans Oyunları: Geym of Bizans
2011 Ya Sonra
2008 Dinle Neyden
1988 Zaman Tüneli

Televizyon

2009 Canını Sevdiğim İstanbul'u
2005 Ihlamurlar Altında
2003 Eyvah Eski Kocam
2000 Dadı
1989 Kaldırım Serçesi
1988 Bir Tren Yolculuğu
1987 Büyük Koşu

Seslendirme

2019 Avengers: Endgame
2018 Avengers: Sonsuzluk Savaşı
2017 Star Wars: Son Jedi
2016 Kayıp Balık Dori
2016 Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı
2015 Yenilmezler: Ultron Çağı
2015 Star Wars: Güç Uyanıyor
2013 Demir Adam 3
2011 Arabalar 2
2008 Hellboy II: Altın Ordu
2007 Transformers
2007 Robinson Ailesi
2005 Yıldız Savaşları Bölüm III: Sith'in İntikamı
2003 Nemo: Kayıp Balık
1983 Yıldız Savaşları: Bölüm 6 - Jedi'nin Dönüşü

Görev Aldığı Yapımlar

Altuğ Yücel Fotoğrafları

Altuğ Yücel FotoğraflarıAltuğ Yücel FotoğraflarıAltuğ Yücel FotoğraflarıAltuğ Yücel FotoğraflarıAltuğ Yücel Fotoğrafları