Andrea Riseborough

Andrea Riseborough
Rol :Oyuncu
Doğum Tarihi :21.10.1981
Doğum Yeri:Wallsend

İngiliz oyuncu.

Tam adı Andrea Louise Riseborough'dur. İngiltere'nin Wallsend bölgesinde doğup, Whitley Bay adlı kasabasında büyüdü. Küçük yaşlarda, Newcastle'da bulunan People's Theatre adlı tiyatro salonunda Christopher Goulding'in yazmış olduğu 'Riding England Sidesaddle' oyununda Celia Fiennes rolünü üstlendi. 2005'te Royal Academy of Dramatic Art'ı (Drama Sanatları Kraliyet Akademisi) bitirdi.

Andrea 2010 yılında Made in Dagenham ve Mark Romanek uyarlaması olan Never Let Me Go filmlerinde rol aldı. Riseborough Madonna'nın yönettiği W.E filminde Wallis Simpson rolünü üstlendi.

Filmografi

2018 Mandy
2018 Nancy (Ayrıca Yapımcı)
2018 Burden
2017 Battle of the Sexes
2017 The Death of Stalin
2016 Shepherds and Butchers
2016 Nocturnal Animals
2016 Mindhorn
2015 Hidden
2014 Birdman veya (Cahilliğin Umulmayan Erdemi)
2014 The Silent Storm
2013 Disconnect
2013 Welcome to the Punch
2013 Oblivion
2012 Shadow Dancer
2011 Resistance
2011 W.E.
2010 Made in Dagenham
2010 Never Let Me Go
2010 Brighton Rock
2008 Happy-Go-Lucky
2007 Magicians
2006 Venus

Televizyon

2018 Waco
2017 Black Mirror
2016 Bloodline
2016 National Treasure
2016 The Witness for the Prosecution
2008 Being Human
2008 The Long Walk to Finchley (TV Filmi)
2008 The Devil's Whore (Mini Dizi)
2007 Party Animals
2006 The Secret Life of Mrs. Beeton (TV Filmi)
2005 A Very Social Secretary (TV Filmi)
2005 Whatever Love Means (TV Filmi)
2005 Doc Martin

Tiyatro

2010 The Pride
2008 A Couple of Poor, Polish-Speaking Romanians
2008 Ivanov
2007 The Pain and the Itch
2006 Chatroom
2006 Citizenship
2006 Measure for Measure
2006 Miss Julie
2005 A Brief History of Helen of Troy
2005 Burn
2001 A Cat in the Road

Görev Aldığı Yapımlar

Andrea Riseborough Fotoğrafları

Andrea Riseborough Fotoğrafları Andrea Riseborough Fotoğrafları Andrea Riseborough Fotoğrafları Andrea Riseborough Fotoğrafları Andrea Riseborough Fotoğrafları