Andrew Garfield

Andrew Garfield
Rol :Yapımcı
Doğum Tarihi :20.08.1983
Doğum Yeri:Los Angeles

İngiliz asıllı ABD'li oyuncu.

1983 yılında Los Angeles'ta doğan Andrew'un annesi İngiliz, babası ise bir Amerikan vatandaşıdır. Üç yaşındayken ailesiyle İngiltere'ye taşındı. Anne ve babası küçük bir ev tasarım şirketinde çalıştılar, ardından babası Guildford Şehir Yüzme Kulübünde baş antrenör oldu, annesi ise ana okulu öğretmeni olarak çalıştı. Andrew, ilk yıllarda iyi bir jimnastikçi oldu, ardından Central School of Speech and Drama okulunda oyunculuk okudu.

Kariyer

Andrew, 12 yaşında tiyatro dersleri almaya başladı, okulda ise Genç Tiyatrocular Grubuna katılarak oyunlar oynamaya başladı. 2004 yılında Manchester, Royal Exchange Tiyatrosu2nda Romeo ve Juliet oyununda Romeo rolünü oynadı ve 2006 Evening Standard Tiyatro Ödülleri 'Olağanüstü Yeni Başlayanlar' ödülünü kazandı. Andrew, 2005 yılında ilk kez Channel 4'ün gençlik draması olan Sugar Rush'da ekranlarda gözüktü. İzleyicinin dikkatini çeken Andrew, 2007 yılında 2 bölüm Doctor Who'da Frank rolünü oynadı. İlk başrolünü oynadığı film olan İsimsiz Çocuk ile BAFTA 'En İyi Erkek Oyuncu' ödülünü kazandı. The Other Boleyn Girl filminde de ufak bir rol aldı.

Andrew, Aralık 2009 Vogue sayısında modellik yaptı. Aynı yıl Terry Gilliam'ın filmi olan The Imaginarium of Doctor Parnassus'da Anton rolünü oynadı. 2010 yılında ise Never Let Me Go filminde Carey Mulligan ve Keira Knightley ile baş rolü paylaştı. Andrew David Fincher'ın dikkatini çekmiş olacak ki 2010 yılında en büyük sosyal paylaşım sitesi olan Facebook'un kuruluş hikayesinin anlatıldığı ve Brenda Song, Justin Timberlake ve Jesse Eisenberg'ün oynadığı Sosyal Ağ filminde Eduardo Saverin karakteri ile 2 BAFTA adayı oldu. 12 Eylül 2010 tarihinde, 2010 MTV Video Müzik Ödülleri'ni Jesse Eisenberg ve Justin Timberlake ile birlikte sundular .

Yeni Örümcek Adam serisi için Peter Parker rolüne seçildi. Marc Webb'in yönettiği ve Emma Stone ile başrolünü oynadığı İnanılmaz Örümcek Adam 6 Temmuz 2012'de sinemalara girdi. Ardından İnanılmaz Örümcek Adam 2 filmi çıktı. Fakat Sony İnanılmaz Örümcek Adam 2'nin sinemada isteneni elde edemediğini söyledikten sonra Örümcek Adam'ın sinema haklarını Marvel'a verdi ve yeni çıkacak Örümcek Adam serisinde Andrew Garfield'ın olmayacağı açıklandı.

Filmografi

2022 Instrumental
2021 tick, tick... Boom!
2021 The Eyes of Tammy Faye
2020 Mainstream
2018 Under the Silver Lake
2017 Nefes
2017 National Theatre Live: Angels in America Part One - Millennium Approaches
2017 National Theatre Live: Angels in America Part Two - Perestroika
2016 Hacksaw Ridge
2016 Silence
2014 The Amazing Spider-Man 2
2014 99 Homes
2014 Arcade Fire: We Exist (Kısa Video)
2012 The Amazing Spider-Man
2010 I'm Here (Kısa Film)
2010 Never Let Me Go
2010 The Social Network
2009 The Imaginarium of Doctor Parnassus
2009 Air (Kısa Film)
2008 The Other Boleyn Girl
2007 Lions for Lambs
2007 Boy A
2005 Mumbo Jumbo (Kısa Film)

Televizyon

2022 Brideshead Revisited (Mini Dizi)
2009 The Red Riding Trilogy: 1983 (TV Filmi)
2009 The Red Riding Trilogy: 1980 (TV Filmi)
2009 The Red Riding Trilogy: 1974 (TV Filmi)
2007 Doctor Who
2007 Freezing
2007 Trial & Retribution
2006 Simon Schama's Power of Art: Caravaggio (Mini Belgesel)
2005 Swinging
2005 Sugar Rush

Görev Aldığı Yapımlar

Andrew Garfield Fotoğrafları

Andrew Garfield FotoğraflarıAndrew Garfield FotoğraflarıAndrew Garfield FotoğraflarıAndrew Garfield FotoğraflarıAndrew Garfield Fotoğrafları