Anjelica Huston

Anjelica Huston
Rol :Seslendirme
Doğum Tarihi :8.7.1951
Doğum Yeri:California

ABD'li eski model ve oyuncu.

1985'te Prizzi's Honor filmiyle kazandığı En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Akademi Ödülü'yle, büyükbabası Walter ve babası John Huston'un ardından ailesinde Oscar kazanan üçüncü kişi oldu. 1990 ve 1991 yıllarında da sırasıyla Enemies, a Love Story ve The Grifters filmleriyle iki kez bu ödüle aday gösterildi. The Addams Family (1991) ve Addams Family Values (1993) filmlerinde canlandırdığı Morticia Addams rolüyle de, her iki filmiyle Altın Küre Ödülleri'ne aday oldu. Gardens of Stone (1987), Addams Ailesi (1991), Adams Ailesi 2 (1993), Tenenbaum Ailesi (2001) ve Steve Zissou ile Suda Yaşam (2004) gibi yapımlarla tanınmıştır.


Filmografi

2020 Waiting for Anya
2020 The French Dispatch
2019 Kutup Köpekleri
2019 John Wick 3: Parabellum
2017 Trouble
2016 The Master Cleanse
2011 Şansa Bak
2011 Felaket Henry
2011 Büyük Yarış
2010 Aşk Çeşmesi
2008 Tıkanma
2008 The Kreutzer Sonata
2007 Merhaba Dünyalı
2007 Küs Kardeşler Limited Şirketi
2006 Seraphim Falls
2006 Material Girls
2006 Art School Confidential
2005 These Foolish Things
2004 Steve Zissou ile suda yaşam
2003 Afacanlar Yuvada
2002 Kanlı İş
2001 The Man from Elysian Fields
2001 Tenenbaum Ailesi
2000 Altın Kap
1999 Agnes Browne
1998 Sonsuza Dek
1998 Phoenix
1998 Buffalo '66
1995 The Perez Family
1995 Tehlikeli Bekleyiş
1993 Bir Cinayet Sırrı
1993 Adams Ailesi 2
1992 Rabbit Ears: Rip Van Winkle (Kısa Video)
1992 Oyuncular
1991 Hammer: Addams Groove (Kısa Video)
1991 Addams Ailesi
1990 Yasak İlişkiler
1990 Cadılar
1989 Suçlar ve Kabahatler
1989 Düşmanlar: Bir Aşk Üçgeni
1988 Mr. North
1988 A Handful of Dust
1987 Ölüler
1987 Gardens of Stone
1986 Captain EO Promo & Pre-show (Kısa Film)
1986 Captain EO (Kısa Film)
1986 Good to Go
1985 Prizzi'lerin Onuru
1984 This Is Spinal Tap
1984 The Ice Pirates
1983 A Rose for Emily (Kısa Film)
1982 Frances
1981 Postacı Kapıyı 2 Defa Çalar
1976 Swashbuckler
1976 Son Patron
1975 Guguk Kuşu
1969 Sinful Davey
1969 Hamlet
1969 A Walk with Love and Death
1967 Gazino Royal 007

Televizyon

2018 Angie Tribeca
2017 The Watcher in the Woods (TV Filmi)
2016 Transparent
2013 Smash
2009 Medium
2006 Huff
2006 Covert One: The Hades Factor (Mini Dizi)
2004 Demir Çeneli Melekler (TV Filmi)
2001 The Mists of Avalon (Mini Dizi)
1995 Buffalo Girls (Mini Dizi)
1993 Ve Orkestra Durmadan Çaldı (TV Filmi)
1993 Family Pictures (Mini Dizi)
1989 Lonesome Dove (Mini Dizi)
1984 Faerie Tale Theatre
1984 The Cowboy and the Ballerina (TV Filmi)
1983 Laverne & Shirley
1982 The Comic Book Kids

Seslendirme

2018 Köpek Adası
2017 Thirst Street
2014 Tinker Bell ve Korsan Peri (Video)
2014 Tinker Bell ve Canavar Efsanesi (Video)
2014 James McNeill Whistler and the Case for Beauty
2012 Tinker Bell: Gizemli Kanatlar
2010 Hırsız Kedi Paris'te
2009 Tinker Bell and the Lost Treasure (Video)
2008 Tinker Bell (Video)
2008 Espíritu del bosque
2007 The Irish Country House (Video)
2003 Kaena: La prophétie
2002 Barbie as Rapunzel (Video)
1999 Cleopatra: The First Woman of Power (Belgesel Video)

Televizyon

2020 BoJack Horseman
2018 Trollhunters
2017 Çok Yaşa, Kral Julien (Mini Dizi)
2013 Pixie Hollow Bake Off (Kısa Film)
2011 Pixie Hollow Games (Kısa Film)
2011 American Dad!

Yönetmen

2013 Haven't We Met Before? (Kısa Film)
1999 Agnes Browne
1996 Bastard Out of Carolina

Televizyon

2005 Riding the Bus with My Sister (TV Filmi)

Yapımcı

2017 Trouble
2011 Burma: A Human Tragedy (Belgesel)
1999 Agnes Browne

Görev Aldığı Yapımlar

Anjelica Huston Fotoğrafları

Anjelica Huston Fotoğrafları Anjelica Huston Fotoğrafları Anjelica Huston Fotoğrafları Anjelica Huston Fotoğrafları Anjelica Huston Fotoğrafları