Arif Erkin Güzelbeyoğlu

Arif Erkin Güzelbeyoğlu
Rol :Oyuncu
Doğum Tarihi :11.9.1935
Doğum Yeri:Gaziantep

Türk mimar, müzisyen, tiyatro-sinema oyuncusu ve bürokrat. 


Aslında 'Güzel' olan soyadını, Beyoğlu'na sevgisinden ötürü 'Güzelbeyoğlu' olarak değiştirtmiştir.

İstanbul Teknik Üniversitesi'nde mimarlık, Devlet Opera ve Balesinin Opera Dershanesi'nde müzik eğitimi aldı. İstanbul Radyosu'nda solist ve korist olarak çalıştı. Önce Genç Oyuncular tiyatro grubunun kuruluşunda yer aldı. Ardından Dostlar Tiyatrosu'nu kuran 5 kişiden biri oldu. Aynı zamanda tiyatro müziği yapmaya başladı. Umut, Karakolda Ayna Var, Gramafon Avrat, Bir Milyara Çocuk, Bizimkiler gibi pek çok görsel yapımın müziklerine emek verdi. Umut filmi ile 1969 Adana Altın Koza Film Festivali'nde en iyi müzik ödülünü aldı.

Keşanlı Ali Destanı filmi ile başladığı oyunculuk hayatında ünlenmesi İkinci Bahar dizisi ile akabinde Yabancı Damat dizisinde canlandırdığı Memik Dede karakteridir. 2007 yapımı Beyaz Melek adlı sinema filminde de 'Mala Ahmet' karakterini canlandırmıştır. Son olarak Canım Ailem dizisinde 'Cabbar Ağa' olarak karşımıza çıktı. Muhteşem Yüzyıl adlı dizide Piri Mehmet Paşa adlı divan üyesini oynadıktan sonra Doksanlar ve Kadim Dostum adli dizilerde yer almıştır.

Filmografi

2017 Geçmişteki Sır
2017 Aile Arasında
2016 Vezir Parmağı
2016 Bütün Saadetler Mümkündür
2014 Hayat Sana Güzel
2013 Benimle Oynar mısın?
2012 Old Clock
2011 Çalgı Çengi
2009 Gecenin Kanatları
2007 Beyaz Melek
2002 Sır Çocukları
1995 Yer Çekimli Aşklar
1995 Ona Sevdiğimi Söyle
1994 Çözülmeler

Televizyon

2017 Çoban Yıldızı
2016 Aşk Yalanı Sever
2014 Kadim Dostum
2014 Güzel Köylü
2013 Doksanlar
2011 Muhteşem Yüzyıl
2011 Hayat Devam Ediyor
2009 İstanbul Çocukları
2008 Kalpsiz Adam
2008 Canım Ailem
2007 Tatlı Bela Fadime
2007 Kara Yılan
2012 Arka Sokaklar
2004 Yabancı Damat
2004 Halk Düşmanı (TV Filmi)
2003 Sultan Makamı
2003 Deliyle Geçen Gece (TV Filmi)
2002 Mihriban
2001 Yeditepe İstanbul
1998 İkinci Bahar
1993 Yazlıkçılar
1990 Bir Milyara Bir Çocuk
1990 Bizimkiler
1988 Keşanlı Ali Destanı

Ödülleri

1979 16. Antalya Film Şenliği - En İyi Müzik, Kanal
1969 1. Adana Altın Koza Film Şenliği - En İyi Müzik, Umut

Görev Aldığı Yapımlar

Arif Erkin Güzelbeyoğlu Fotoğrafları

Arif Erkin Güzelbeyoğlu Fotoğrafları Arif Erkin Güzelbeyoğlu Fotoğrafları Arif Erkin Güzelbeyoğlu Fotoğrafları Arif Erkin Güzelbeyoğlu Fotoğrafları Arif Erkin Güzelbeyoğlu Fotoğrafları