Asghar Farhadi

Asghar Farhadi
Rol :Yönetmen
Doğum Tarihi :7.05.1972
Doğum Yeri:İsfehan

İranlı senarist, yapımcı ve yönetmen.

Ferhadi, Bir Ayrılık ve Satıcı filmleriyle 84. Akademi Ödülleri ile 89. Akademi Ödülleri'nde Yabancı Dilde En İyi Film ödüllerinin sahibi oldu. 2012 yılında Time dergisi tarafından dünyadaki en etkili 100 isim arasında gösterilmiştir.

Filmografi

Yönetmen

2021 A Hero
2018 Herkes Biliyor
2016 Satıcı
2013 The Past
2011 A Separation
2009 Elly Hakkında
2006 Fireworks Wednesday
2004 The Beautiful City
2003 Dancing in the Dust

Televizyon

2001 Story of a City II
1999 Story of a City
1998 The Waiter
1998 Farrokh & Faraj Residental Complex

Yapımcı

2021 A Hero
2016 Satıcı
2011 A Separation
2009 Elly Hakkında

Televizyon

2001 Story of a City II
1999 Story of a City
1998 The Waiter

Senaryo

2021 A Hero
2019 Soledad
2018 Herkes Biliyor
2016 Satıcı
2013 The Past
2011 A Separation
2009 Trial on the Street
2009 Elly Hakkında
2008 Tambourine
2008 Canaan
2008 The Night
2006 Fireworks Wednesday
2004 The Beautiful City
2003 Dancing in the Dust
2002 Low Heights

Televizyon

2001 Story of a City II
1999 Youth days
1999 Story of a City
1998 Doctors
1998 The Waiter

Görev Aldığı Yapımlar

  • Kahraman, Ghahreman, A Hero , 2021, Yönetmen,Senarist,Yapımcı
  • Herkes Biliyor, Everybody Knows / Todos lo saben , 2018, Yönetmen,Senarist
  • Satıcı, Forushande / The Salesman , 2016, Yönetmen,Senarist,Yapımcı
  • Geçmiş, The Past / Le passé , 2013, Yönetmen,Senarist
  • Bir Ayrılık, Nader ve Simin, Jodaeiye Nader az Simin - A Separation , 2011, Yönetmen,Senarist,Yapımcı
  • Elly Hakkında, Darbareye Elly , 2009, Yönetmen,Senarist,Yapımcı,Kostüm
  • Çarşamba Ateşi, Chaharshanbe Soori , 2006, Yönetmen,Senarist

Asghar Farhadi Fotoğrafları

Asghar Farhadi FotoğraflarıAsghar Farhadi FotoğraflarıAsghar Farhadi FotoğraflarıAsghar Farhadi FotoğraflarıAsghar Farhadi Fotoğrafları