Asiye Dinçsoy

Asiye Dinçsoy
Rol :Oyuncu
Doğum Tarihi :22.3.1979
Doğum Yeri:Aydın

Türk oyuncu.

Yeditepe Üniversitesi Tiyatro Bölümü mezunudur. 2016 yılında Toz Bezi filmindeki Nesrin rolü ile 35. İstanbul Film Festivali, 21. Nürnberg Ger-TR Film Festivali ve 27. Ankara Film Festivali'nden 'En İyi Kadın Oyuncu' ödülünü aldı. 2012 yılında 44. Sinema Yazarları Derneği Ödülleri'nde Press filmindeki Songül rolü ile En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülünün sahibi olmuştur. 2009 yılında Adana Altın Koza Film Festivali'nde Hayatın Tuzu filmindeki Meryem rolüyle Umut Veren En İyi Genç Kadın Oyuncu ödülünü almıştır.

Filmografi

2020 Dirlik Düzenlik
2018 Eski Köye Yeni Adet
2017 Kaygı
2015 Toz Bezi
2013 Lal
2011 Yozgat Blues
2011 Gelecek Uzun Sürer
2010 Öfkeli Çılgınlık Karamsar Çile
2010 Saç
2009 Press
2009 Hayatın Tuzu
2008 Recep İvedik 2
2008 Fırtına
2007 Sen Olmak (Kısa Film)
2007 Recep İvedik

Televizyon

2017 7 Yüz
2014 Şimdi Onlar Düşünsün
2007 Doktorlar
2006 Arka Sokaklar

Ödülleri

2020 57. Antalya Altın Portakal Film Festivali - Cahide Sonku Ödülü, Dirlik Düzenlik
2016 21. Nürnberg Türkiye/Almanya Film Festivali - En İyi Kadın Oyuncu, Toz Bezi
2016 35. İstanbul Film Festivali - En İyi Kadın Oyuncu, Toz Bezi
2016 27. Ankara Film Festivali - En İyi Kadın Oyuncu, Toz Bezi
2012 44. Sinema Yazarları Derneği Ödülleri - En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, Press
2009 16. Adana Altın Koza Film Festivali - Umut Veren En İyi Genç Kadın Oyuncu, Hayatın Tuzu

Görev Aldığı Yapımlar

Asiye Dinçsoy Fotoğrafları

Asiye Dinçsoy Fotoğrafları Asiye Dinçsoy Fotoğrafları Asiye Dinçsoy Fotoğrafları Asiye Dinçsoy Fotoğrafları Asiye Dinçsoy Fotoğrafları