Atalay Taşdiken

Atalay Taşdiken
Rol :Yönetmen
Doğum Tarihi :1.01.1964
Doğum Yeri:Konya

Türk oyuncu, senarist, yapımcı ve yönetmen.

Konya Selçuk Üniversitesi, Eğitim Fakültesi Fizik bölümünden 1985 yılında mezun oldu. Uzun yıllar reklam sektöründe çalıştı. Sırasıyla karanlık oda teknisyenliği, medya sorumluluğu, metin yazarlığı ve kreatif yönetmenlik yaptı. 300'ün üzerinde reklam filminin yönetmenliğini üstlendi. 30'a yakın kampanyada kreatif yönetmen olarak yer aldı. 1993 yılında Türk-Rus-Özbek ortak yapımı “5 Numaralı Kamp” filminin senarist ve yönetmenliğini yaptı. Kız Kardeşim (2008), Meryem (2013) ve Kar Kırmızı (2020) gibi yapımlarla tanınmıştır.

Filmografi

Yönetmen

2020 Kar Kırmızı
2018 Bırakın Çocuk Oynasın
2015 Arama Motoru
2015 Ah Yalan Dünyada
2013 Meryem
2013 Hayatım Mantar
2009 Kısa'ca Ramazan: Ay Hilal Olunca (Kısa Film)
2008 Kız Kardeşim

Yapımcı

2015 Arama Motoru
2013 Meryem
2013 Aşk Ağlatır
2008 Kız Kardeşim

Televizyon

2013 Böyle Bitmesin
2012 Küçük Hanımefendi
2007 İsmet'in Kısmeti (TV Filmi)
2007 Ese ile Köse (TV Filmi)
2006 Memleket Hikayeleri - Pınar Başından Bulanır (TV Filmi)
2006 Hacettepe Efsanesi (TV Filmi)
2006 Dök İçini Rahatla (TV Filmi)

Senaryo

2020 Kar Kırmızı
2015 Arama Motoru
2013 Meryem
2013 Hayatım Mantar
2009 Kısa'ca Ramazan: Ay Hilal Olunca (Kısa Film)
2008 Kız Kardeşim

Oyuncu

1990 Yuva

Görev Aldığı Yapımlar

Atalay Taşdiken Fotoğrafları

Atalay Taşdiken FotoğraflarıAtalay Taşdiken FotoğraflarıAtalay Taşdiken FotoğraflarıAtalay Taşdiken FotoğraflarıAtalay Taşdiken Fotoğrafları