Ayberk Atilla

Ayberk Atilla
Rol :Oyuncu
Doğum Tarihi :18.9.1946
Doğum Yeri:İstanbul

Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu.

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi İşletme Bölümü'nden mezun olan sanatçı, sanat hayatına 1967 yılında Lale Oraloğlu Tiyatrosu'nda başladı. Sırasıyla Münir Özkul Tiyatrosu, Altan Karındaş Tiyatrosu, Devekuşu Kabare, Üç Maymun Kabare, Enis Fosforoğlu Tiyatrosu, Tiyatro İstanbul gibi topluluklarda çalıştı. Sinema ve dizi filmlerde de rol alan Atilla, bir süre aranın ardından yeniden tiyatroya dönerek, BKM Oyuncuları kadrosuna katıldı. 2013 yılında Dilek Türker-Tiyatro Ayna oyuncusu oldu. 12 Ocak 2017 tarihinde kanser hastalığına yakalandığı açıklandı. İBB Şehir Tiyatroları'nda Komik-i Şehir Naşit Bey Oyunu'nun provalarındayken prömiyere iki gün kala hastaneye kaldırıldı.

Bir süredir mesane kanseri tedavisi gören Ayberk Atilla, tedavi gördüğü hastanede 21 Ocak 2017 Cumartesi günü, 70 yaşında hayatını kaybetti. Cenazesi Karacaahmet Mezarlığına defnedildi.

Filmografi

2016 Görümce
2014 Yapışık Kardeşler
2013 Hükümet Kadın 2
2013 Dursun Çavuş
2012 Hükümet Kadın
2009 Neşeli Hayat
2009 Kako Si?
2007 Kabadayı
2006 Kiralık Oda
2005 Organize İşler
2003 Bana Bir Şeyhler Oluyor (Video Filmi)
1999 Sen Hiç Ateş Böceği Gördün mü? (Video Filmi)
1994 Şenlik Var

Televizyon

2016 Kiralık Aşk
2014 Ulan İstanbul
2013 İbret-i Ailem
2016 Seksenler
2011 Leyla ile Mecnun
2011 Huzurum Kalmadı
2011 Babam Sağolsun
2009 Aile Saadeti
2008 Sevgili Düşmanım
2008 Pulsar
2008 Peri Masalı
2008 Kötüler Konağı (TV Filmi)
2007 Gönül Salıncağı
2006 Rüya Gibi
2006 Pardon Yani (TV Filmi)
2006 Bir Demet Tiyatro
2005 Tadımız Kaçmasın
2005 Aşk Oyunu
2004 Ruhun Duymaz
2004 Hızlı Adımlar (TV Filmi)
2003 Hürrem Sultan
2002 Sırlar Dünyası / Sır Kapısı
2000 Güneş Yanıkları
1999 Konu Komşu
1999 5 Maymun Çetesi
1998 Dış Kapının Mandalları
1997 Baskül Ailesi
1995 Bir Demet Tiyatro
1994 Bekarlık Sultanlık mı?
1993 Üçüzler
1993 Hastane
1993 Evlere Şenlik
1992 Zeki Metince

Tiyatro

2016 Hadi Öldürsene Canikom
2011 Koca Sinan
2010 Haraşo Hayatlar
2002 Bana Bir Şeyhler Oluyor
2000 Yalandan Kim Ölmüş
1998 Sen Hiç Ateşböceği Gördün mü?
1997 Fehim Paşa Konağı
1996 Cahide
1996 Çetin Ceviz
1995 Sevdiğim Adam Sevdiğim Kadın
1995 Saat 9.05

Görev Aldığı Yapımlar

Ayberk Atilla Fotoğrafları

Ayberk Atilla Fotoğrafları Ayberk Atilla Fotoğrafları Ayberk Atilla Fotoğrafları Ayberk Atilla Fotoğrafları Ayberk Atilla Fotoğrafları