Aybike Turan

Aybike Turan
Rol :Oyuncu
Doğum Tarihi :17.2.1988
Doğum Yeri:Kırıkkale

Türk oyuncu

1988 yılında Kırıkkale'de dünyaya geldi. İki yaşındayken ailesiyle İzmir'e yerleşti. Liseyi 2006 yılında Karşıyaka Anadolu Lisesi'nde tamamladı. Aynı yıl kazandığı Sabancı Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünden 2011 yılında mezun oldu. Bir yandan mühendislik okurken bir yandan da her zaman yapmak istediği tiyatro ile ilgilenmeye başladı. 2011 yılında üniversiteden mezun oluncaya kadar tiyatro kulübünde aktif olarak görev aldı; oyunculuk ve yönetmenliğin yanında kulüp başkanlığı da yaptı.

2011 senesinde Şahika Tekand Studio Oyuncuları'na başladı ve iki yıl boyunca oyunculuk eğitimi aldı. Aynı zamanda Haliç Üniversitesi Tiyatro Bölümü'nde yüksek lisans yapmaya başladı ve 2014 yılında tezini vererek mezun oldu.

Hem sahne üstünde hem de kamera karşısında çeşitli projelerde yer aldı. Ayrıca İstanbul Drama Sanat Akademisi ve Ragıp Savaş Sanat Akademisi'nde yaratıcı drama eğitimi verdi.

2017 yılında Maltepe Üniversitesi'nde Sinema Televizyon Doktorası yapmaya başladı.

Profesyonel anlamda oyunculuğa ilk kez 2011 yılında Arka Sıradakiler dizisiyle başlamıştır. Let the Music Play (2015), 8 / Sekiz (2018) ve Yüksek Sosyete (2016) gibi yapımlarla tanınmıştır.

Filmografi

2018 8 (Sekiz)
2016 İkinci Şans
2015 Dabbe 6
2015 Çalsın Sazlar

Televizyon

2017 Hey Nickelodeon (TV Programı)
2016 Melek ile Serhat
2016 Yüksek Sosyete
2014 Bana Artık Hicran De
2014 Kertenkele
2013 Adını Kalbime Yazdım
2012 Muhteşem Yüzyıl
2011 Arka Sıradakiler

Görev Aldığı Yapımlar

Aybike Turan Fotoğrafları

Aybike Turan Fotoğrafları Aybike Turan Fotoğrafları Aybike Turan Fotoğrafları Aybike Turan Fotoğrafları Aybike Turan Fotoğrafları