Ayçe Abana

Ayçe Abana
Rol :Oyuncu
Doğum Tarihi :1.1.1971
Doğum Yeri:İzmir

Türk oyuncu ve senarist.

1988 yılında İzmir Karşıyaka Gazi Lisesi'nden mezun oldu. Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Müzik Bilimleri Bölümü'nde başladığı üniversite eğitimine aynı fakültenin oyunculuk bölümünde devam etti. Mezun olmadan sahne çalışmalarına başladı ve tiyatrolarda oyunculuk, yönetmenlik gibi çeşitli görevler üstlendi. 1995'te mezunu olduğu üniversitede araştırma görevlisi oldu. Göteborg Opera ve Tiyatro Okulu'nun davetlisi olarak İsveç'e gitti. Bir dönem TRT 2'de yayımlanan Tiyatro Saati adlı programın danışmanlığını ve sunuculuğunu üstlendi. 1997-1998 yılları arasında Connecticut, Hartford Üniversitesi'nden gelen davet üzerine bu üniversiteye giderek çağdaş oyunculuk teknikleri üzerine araştırmalar yaptı. 2000 yılında fakültedeki görevinden istifa ederek İstanbul'a geldi. İstanbul Devlet Tiyatrosu ve çeşitli reklam filmlerinde rol aldı.

Hayat Bilgisi (2003-2005), Halil İbrahim Sofrası (2010) ve Eski Hikaye (2013) dizileriyle tanınmıştır. Abana ayrıca Hırçın Kız Kadife (2009) ve Aşk Üçgeni (2009) TV filmlerinin senaryosunu da kaleme almıştır.

Filmografi

2018 Aslan Parçam
2015 Sihirbazlık Okulunda Bir Türk
2014 Benimle Var mısın?
2006 Hokkabaz

Televizyon

2015 Günebakan
2014 Otel Divane
2013 Eski Hikaye
2010 Halil İbrahim Sofrası
2009 Canım Ailem
2008 Binbir Gece
2008 Elveda Rumeli
2007 Hepsi1
2006 İşte Benim
2006 Selena
2005 Hayat Bilgisi
2002 İki Arada
2002 Unutma Beni
2000 Hayat Bağları

Senaryo

2009 Hırçın Kız Kadife
2009 Aşk Üçgeni

Görev Aldığı Yapımlar

Ayçe Abana Fotoğrafları

Ayçe Abana Fotoğrafları Ayçe Abana Fotoğrafları Ayçe Abana Fotoğrafları Ayçe Abana Fotoğrafları Ayçe Abana Fotoğrafları