Aydan Çakır

Aydan Çakır
Rol :Oyuncu
Doğum Tarihi :1.1.1969
Doğum Yeri:Düzce

Türk oyuncu.

Tiyatroya amatör olarak henüz ortaokul 1. sınıfta başladı. Liseye giderken birçok parodi ve skeçte görev aldı. Lise son sınıfta okurken Düzce Gençlik Merkezi'nde bazı tiyatro oyunlarında rol aldı. ODTÜ Fizik Mühendisliği bölümünü kazanmasına rağmen gidemedi. Liseyi bitirdikten sonra Düzce Şehir Tiyatrosu'na girdi. Sonrasında Genç Sanat Evi'ne girerek burada 10 yıl boyunca birçok oyunda rol aldı.

Tiyatro aşkı nedeniyle kazandığı Akdeniz Üniversitesi Elektrik, Anadolu Üniversitesi İktisat, Niğde Üniversitesi İşletme, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Ziraat ve Yakın Doğu Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümlerinden ayrılmak zorunda kaldı.

Filmografi

2019 Aşgar: Cin Vadisi
2018 Koyver Gitsin
2017 Semur Şeytanın Kabilesi
2016 Reis
2016 Nefrin
2016 Mezeci Çırağı
2014 Siccin: Büyü Haramdır
2013 Sürgün
2012 Tamaya İfrit
2010 Newyork'ta Beş Minare
2010 Hayde Bre
2010 Eşrefpaşalılar

Televizyon

2017 Meryem
2016 Ölene Kadar
2016 Sevda Kuşun Kanadında
2015 Diriliş: Ertuğrul
2014 Aşkın Kanunu
2011 Mavi Kelebekler
2011 Kalbim Seni Seçti
2010 Karadağlar
2008 Adanalı
2012 Kurtlar Vadisi Pusu
2009 Arka Sokaklar

Görev Aldığı Yapımlar

Aydan Çakır Fotoğrafları

Aydan Çakır Fotoğrafları Aydan Çakır Fotoğrafları Aydan Çakır Fotoğrafları Aydan Çakır Fotoğrafları