Aylin Tezel

Aylin Tezel
Rol :Oyuncu
Doğum Tarihi :29.11.1983
Doğum Yeri:Kuzey Ren-Vestfalya

Türk asıllı Alman oyuncu.

Alman bir anne ile Türk bir babanın kızı olarak Bünde, Kuzey Ren-Vestfalya'da doğan Aylin Tezel, Bielefeld- Sennestadt'ta büyüdü. 15 yaşındayken Yoshi Oida ve Royston Maldoom'dan Klasik Bale, Çağdaş Dans ve Hip-Hop gibi türlerinde dans eğitimi aldı. Hans-Ehrenberg-Schule'den mezun olduktan sonra Berlin Ernst Busch Oyunculuk Akademisi'nde (Hochschule für Schauspielkunst 'Ernst Busch' oyunculuk eğitimi aldı.

İlk başlarda 2007'de TV'de küçük rollerde oynamaya başladı. 2007'nin sonunda 'Wem Ehre gebührt' adlı filmde ilk kez başrol oyuncusu olarak yer aldı. 2008 yılında Andreas Morellin yönettiği 'Unschuld' filminde Kai Wiesinger ve Nadeshda Brennicke ile oynadı. Ardından 'Bis aufs Blut – Brüder auf Bewährung' adlı gençlik filminde ve 'Luks Glück' adlı komedi filminde rol aldı. 2011'de Yasemin Şamdereli'nin yazdığı ve yönettiği 'Almanya – Willkommen in Deutschland' (Almanya – Almanya'ya Hoşgeldiniz) komedi filminde Almanya'ya gelen bir Türk ailesinin kızını canlandırdı.

Oyuncu ayrıca 3 kısa filmin yönetmenliğini yapmıştır.

Filmografi

2018 Sevimli Dostlar
2017 The Yellow Birds
2016 Robinson Crusoe (Seslendirme)
2015 Macho Man
2015 Lost in the Living
2014 Coming In
2014 Auf das Leben!
2013 Tanz mit ihr (Kısa Film)
2012 Am Himmel der Tag
2012 Drei Zimmer/Küche/Bad
2012 Rhinos (Kısa Film)
2011 Ameisen gehen andere Wege
2011 Almanya'ya Hoş Geldiniz...
2010 Luks Glück
2010 Bis aufs Blut - Brüder auf Bewährung
2010 Riss (Kısa Film)
2008 Unschuld

Televizyon

2020 Tatort
2019 Die Informantin 2 (TV Filmi)
2018 Der Polizist und das Mädchen (TV Filmi)
2017 X Company
2017 Zwischen Himmel und Hölle (Mini Dizi)
2016 Die Informantin (TV Filmi)
2015 Homeland
2015 Schuld
2013 Doc Meets Dorf
2013 Kleine Schiffe (TV Filmi)
2011 Bloch
2011 Tiere bis unters Dach
2011 SOKO Stuttgart
2011 Notruf Hafenkante
2011 Aschenputtel (TV Filmi)
2010 Großstadtrevier
2009 Sui tuoi passi (TV Filmi)
2008 Türkisch für Anfänger
2008 Giacomo Puccini - Die dunkle Seite des Mondes (TV Filmi)
2008 Bis dass der Tod uns scheidet (TV Filmi)
2007 Ein Fall für zwei

Yönetmen

2019 Phoenix (Kısa Film)
2013 Tanz mit ihr (Kısa Film)
2011 Trust me it works (Kısa Belgesel)

Yapımcı

2019 Phoenix (Kısa Film)
2013 Tanz mit ihr (Kısa Film)

Senaryo

2019 Phoenix (Kısa Film)
2013 Tanz mit ihr (Kısa Film)

Görev Aldığı Yapımlar

Aylin Tezel Fotoğrafları

Aylin Tezel Fotoğrafları Aylin Tezel Fotoğrafları Aylin Tezel Fotoğrafları Aylin Tezel Fotoğrafları Aylin Tezel Fotoğrafları