Ayris Alptekin

Ayris Alptekin
Rol :Oyuncu
Doğum Tarihi :22.05.1992
Doğum Yeri:İstanbul

Türk oyuncu, senarist, yapımcı ve yönetmen.

Babası manken ve eski oyuncu Yaşar Alptekin’dir. Annesinin adı Nilgün Altınyayla’dır. Anne ve babası 1995 yılında boşandıktan sonra babası ve babaannesinin yanında büyümüştür. Güzel sanatlar lisesi mezunudur. İstanbul Üniversitesi Tiyatro Eleştirmenliği ve Yazarlığı bölümünde ve Kadir Has Üniversitesi Film ve Drama bölümlerinde okudu. 

2003 yılından beri Galata Kuledibi’ndeki Büyük Hendek Caddesi’nde faaliyet göstern “Galataperform”da kolektif metinler yazıp sergilemektedir.

Alptekin, 2013 yılında yönetmenliğini Zeynep Dadak ve Merve Kayan'ın yaptığı “Mavi Dalga” adlı sinema filminde Onur Saylak, Barış Hacıhan ve Hazal Kaya ile birlikte rol aldı. Bu film 50. Antalya Film Şenliğinde en iyi senaryo ve en iyi kurgu ödülünü aldı. Ayris Alptekin de 25. Ankara Uluslararası Film Festivalinde Umut Veren Yeni Kadın Oyuncu ölünü kazandı.

2016 yılı yapımı Kot Farkı isimli kısa filmle Altın Portakal Ulusal Film Yarışması En İyi Kurgu Ödülü'nü kazanmıştır. Alptekin halen Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü'nde öğretim görevlisi olarak görev yapmaktadır.

Filmografi

2020 Bir Nefes Daha
2019 A Hard Day In The Empire (Kısa Film)
2017 Kaygı
2013 Mavi Dalga
2013 Jîn

Televizyon

2018 Adı: Zehra
2017 Aşk ve Gurur

Yönetmen

2017 Kot Farkı (Kısa Film
2014 Ben Bir Slogan Buldum: Annem Benim Yanımda (Belgesel)

Yapımcı

2017 Kot Farkı (Kısa Film
2014 Ben Bir Slogan Buldum: Annem Benim Yanımda (Belgesel)

Senaryo

2017 Kot Farkı (Kısa Film
2014 Ben Bir Slogan Buldum: Annem Benim Yanımda (Belgesel)

Görev Aldığı Yapımlar

Ayris Alptekin Fotoğrafları

Ayris Alptekin FotoğraflarıAyris Alptekin FotoğraflarıAyris Alptekin FotoğraflarıAyris Alptekin FotoğraflarıAyris Alptekin Fotoğrafları