Ayşen İnci

Ayşen İnci
Rol :Oyuncu
Doğum Tarihi :7.6.1955
Doğum Yeri:Ankara

Türk oyuncu.

Cumhuriyet Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra kazandığı Hacettepe Üniversitesi Cebeci Devlet Konservatuvarı'nı bitirdi. Yüksek lisansını Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nde tamamlamasının ardından Ankara Devlet Tiyatrosu'nda kadrolu işe başladı. Burada 1974-1997 yılları arasında yirmiden fazla oyunda başrol oynadı. 2003-2011 yılları arasında rol aldığı Sihirli Annem dizisinde canlandırdığı Periliçe karakteriyle herkes tarafından tanınır oldu.

2006-2007 sezonunda İstanbul Devlet Tiyatroları'nda oynadığı 'Tek Kişilik Düet' oyununda MS (Multipl Skleroz) hastası olan bir keman virtözünü canlandırdı. Bu rolünün etkisinde kalarak Türkiye MS Derneği'nin başkanlığını yaptı. Ayrıca bu rolü ona 2006 Lions En İyi Kadın Oyuncu Ödülü'nü kazandırdı.

İnci'nin Peri Kraliçesinden Masallar, Büyücü Karga, Gizemli İzciler İstanbul ve PİSİkolojik Öyküler isimli yayımlanmış dört adet kitabı da vardır.

Filmografi

2019 Bana Bir Aşk Şarkısı Söyle
2018 Deniz ve Güneş
2018 Trileçe
2016 Bayram Abi
2015 Bizim Hikaye
2013 Kadın İşi: Banka Soygunu
2011 Kara Murat: Mora'nın Ateşi
2007 Peri Tozu
2006 Unutulmayanlar
2005 O Şimdi Mahkum
1998 Kaçıklık Diploması

Televizyon

2019 Yaralı Kuşlar
2019 Vurgun
2018 Şahsiyet (Mini Dizi)
2015 Nizama Adanmış Ruhlar
2013 Yol Ayrımı
2013 Böyle Bitmesin
2011 Farklı Boyut
2011 Dedektif Memoli
2011 Sihirli Annem
2010 Kavak Yelleri
2010 Aşk Bir Hayal
2009 Çocukluk Günleri
2008 Gazi
2008 Doktorlar
2007 Başımın Belası (TV Filmi)
2006 Daha Neler
2006 Cemile
2005 Emret Komutanım
2005 Dolunay
2005 Beşinci Boyut
2005 AB’nin Yolları Taştan
2004 Şeytan Ayrıntıda Gizlidir
2002 Efsane
2000 Üvey Baba
2000 Evdeki Yabancı
1999 Küçük Besleme
1997 Eltiler

Görev Aldığı Yapımlar

Ayşen İnci Fotoğrafları

Ayşen İnci Fotoğrafları Ayşen İnci Fotoğrafları Ayşen İnci Fotoğrafları Ayşen İnci Fotoğrafları Ayşen İnci Fotoğrafları