Aytaç Öztuna

Aytaç Öztuna
Rol :Oyuncu
Doğum Tarihi :1.1.1950
Doğum Yeri:İstanbul

Türk oyuncu.

TÖS'de (Türkiye Öğretmenler Sendikası) Maksim Gorki'nin 'Ayaktakımı Arasında' isimli oyunu ile tiyatroya başladı. Dans eğitimi aldı. Ve ardından Genar, Arena, Hasan Taşdelen, Türk Yazarları Tiyatrosu, İstanbul Tiyatrosu, Muammer Karaca, Devekuşu Kabare, İstanbul Sanat, Küçük Sahne (Sadri Alışık), İtalyan Kültür Merkezi bünyesinde birçok oyunda rol aldı. Hababam Sınıfı serisinde Akil Hoca rolünü oynayan Akil Öztuna'nın kızıdır.

Rol aldığı oyunlardan bazıları:

Türk Yazarları Tiyatrosu'nda Muzaffer İzgü'nün eserinden oyunlaştırılan 'Gecekondu', 
Avni Dilligil-Hasan Taşdelen Tiyatrosu'nda 'Kırmızı Fenerler', 
Devekuşu Kabare'de (7 yıl süresince) 'Haneler', 'Büyük Kabare' vb., 
İstanbul Sanat Tiyatrosu'nda 'Küçük Adam Ne Oldu Sana?', 
Küçük Sahne (Sadri Alışık) Tiyatrosu'nda 'Allahaısmarladık Cumhuriyet' 'Ölü Bir Kelebek-Mihri Müşfik', 
İtalyan Kültür Merkezi'nde 'Alma Rose'

Filmografi

2016 Hemşire
2014 Rüzgarla Bir
2011 Kadife Büyük Ana
2010 Hazan (Kısa Film)
2007 Peri Tozu
1987 Sen de Yüreğinde Sevgiye Yer Aç
1987 Biri ve Diğerleri
1986 Sen Türkülerini Söyle
1986 Milyarder
1986 Güzelim
1983 Dönme Dolap
1978 Cafer'in Çilesi
1977 Sivri Akıllılar

Televizyon

2014 Emanet
2013 Firuze
2009 Kapadokya Düşleri
2008 Binbir Gece
1986 Perihan Abla
1985 Bugünün Saraylısı

Görev Aldığı Yapımlar

Aytaç Öztuna Fotoğrafları

Aytaç Öztuna Fotoğrafları Aytaç Öztuna Fotoğrafları Aytaç Öztuna Fotoğrafları