Baran Seyhan

Baran Seyhan
Rol :Yönetmen
Doğum Tarihi :1.1.1976
Doğum Yeri:Mardin

Türk oyuncu, senarist, yapımcı ve yönetmen.

90'lı yılların başında girdiği sinema sektöründe birçok yapımda çeşitli görevler aldı. 1999 yılında Jale Onanç ile birlikte Sarmaşık Sanatlar’ı kurdu. Senaryosu Çağan Irmak’a yönetmenliği Jale Onanç’a ait 'Pencereden Kar Geliyor' isimli filmin yapımcılığından sonra, 2004 yılında senaryo yazarlığını ve yönetmenliğini Constantine Giannaris’in üstlendiği “Hostage / Eve Dönerken', senaryosu ve yönetmenliği Dimitris Stavrakas’a ait “The Crossing / Kesişme' isimli sinema filmlerinin ortak yapımcılığını gerçekleştirdi.

Jale Onanç’ın ortaklıktan ayrılması sonrasında 2005 yılında Erden Kıral’ın yazıp yönettiği 'Yolda' filmle yola tek başına devam eden Baran Seyhan, 2006 yılına girilirken Ömer Uğur’un yazıp yönettiği 'Eve Dönüş' ve Abdullah Oğuz’un yönettiği 'Mutluluk' isimli sinema filmlerine “danışman”, Önder Çakar’ın senaryosunu yazdığı ve Özer Kızıltan’ın yönettiği 'Takva' isimli sinema filmine ise yardımcı yapımcı olarak imza attı.

Derviş Zaim ile 2006 yılında 'Cenneti Beklerken' ile başlayan birliktelikleri 2008 yılında 'Nokta' isimli projeyle devam etti. Bu filmle yurt içi ve yurt dışından aralarında En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Müzik’in olduğu toplam 13 ödül kazanmıştır.

2018 yılında ise Erkekler de Ağlar isimli filmle ilk kez yönetmen koltuğuna oturmuştur.

Filmografi

Yönetmen

2019 Söz Vermiştin
2018 Erkekler de Ağlar

Yapımcı

2018 Sınırlar
2018 Erkekler de Ağlar
2016 İsmail ve Roza
2015 Arama Motoru
2012 Romanistanbul
2012 Ateşin Düştüğü Yer
2008 Nokta
2007 Ulak
2007 Mülteci
2007 Mutluluk
2007 Kesişme
2006 Eve Dönüş
2005 Yolda / Rüzgar Geri Getirirse
2005 Takva
2005 Cenneti Beklerken
2004 Eve Dönerken

Senaryo

2018 Erkekler de Ağlar
1993 Amerikalı
1992 İki Kadın
1991 Ah Gardaşım

Oyuncu

2015 Adana İşi
2014 Mazlum Kuzey
2009 Kanımdaki Barut
2008 Atina-İstanbul
2007 Mülteci
1999 Kara Kentim Çocukları
1997 Baba Evi


Görev Aldığı Yapımlar

Baran Seyhan Fotoğrafları

Baran Seyhan Fotoğrafları Baran Seyhan Fotoğrafları Baran Seyhan Fotoğrafları