Berkay Ateş

Berkay Ateş
Rol :Oyuncu
Doğum Tarihi :19.2.1987
Doğum Yeri:İstanbul

Türk oyuncu.

Anne tarafından Malatya, baba tarafından ise aslen Ardahanlıdır. Mimar Sinan Üniversitesi İstatistik - Matematik bölümünü kazanmış ancak daha sonrasında bölümü bırakarak Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Bölümünden mezun olmuştur. 

Semaver Kumpanya’da tiyatro kariyerine başlayan Berkay Ateş, Mimar Sinan Üniversitesi'nden sınıf arkadaşları Emir Çubukçu ve Can Kulan ile D22 Tiyatrosu'nu kurmuştur. İnsanın Kaderi İnsandır mottosuyla yola çıkan tiyatro, Galata’da kurulmuştur. Ancak maddi koşullar ve Beyoğlu’nun son dönemdeki değişimi sebebiyle tiyatro Kadıköy’de bir köşke taşınmıştır. 

Berkay Ateş, aynı zamanda D22 oyunlarından; Kuş Öpücüğü, Yirmi Beş, Karabatak ve Hak oyunlarının yazarıdır. 

Çeşitli tiyatro oyunlarında boy gösterdikten sonra sinemaya yönelmiş Yarım Kalan Mucize filminde İsyancı, Abluka filminde Ahmet, televizyonda ise Anne dizisinde Cengiz'i, İstanbul Sokakları dizisinde Saltuk karakterine can vermiştir. 

Ateş, 2017 yılında verilen Cevdet Kudret Edebiyat Ödülleri Tiyatro dalında “Hakikat, Elbet Bir Gün” adlı oyunuyla kazanmıştır. Abluka filmindeki Ahmet karakteriyle 22. Altın Koza Film Festivalinde Umut Veren Genç Erkek Oyuncu ödülünü kazanmıştır.

Filmografi

2018 Görülmüştür
2015 Abluka
2013 Yarım Kalan Mucize
2010 The Undergraduate (Kısa Film)
2007 Mavi Gözlü Dev

Televizyon

2018 Gülizar
2018 Çukur
2017 Anne
2016 İstanbul Sokakları
2016 Analar ve Anneler
2013 Karadayı
2010 Invisibles
2008 Doktorlar
2007 Sessiz Fırtına

Tiyatro

2018 Hakikat, Elbet Bir Gün (Ayrıca Yazar)
2017 Hayvan Çiftliği
2017 Hak (Yazar)
2016 Dünyaya Gözlerimden Bak
2015 Kuş Öpücüğü (Ayrıca Yazar)
2014 Kral (Soytarım) Lear
2014 Karabatak (Ayrıca Yazar, Yönetmen)
2013 Yirmi Beş (Ayrıca Yazar)
2013 Bent

Ödülleri

2015 22. Altın Koza Film Festivali - Umut Veren Genç Erkek Oyuncu, Abluka
2017 Cevdet Kudret Edebiyat Ödülleri - Hakikat, Elbet Bir Gün

Görev Aldığı Yapımlar

Berkay Ateş Fotoğrafları

Berkay Ateş Fotoğrafları Berkay Ateş Fotoğrafları Berkay Ateş Fotoğrafları Berkay Ateş Fotoğrafları Berkay Ateş Fotoğrafları