Berkay Berkman

Berkay Berkman
Rol :Yönetmen
Doğum Tarihi :1.1.1900
Doğum Yeri:İzmir

Türk oyuncu, senarist, yapımcı ve yönetmen.

Selanik asıllı, İzmir doğumlu. Devlet kurumlarında ve özel sektörde; yazarlık, oyunculuk, yönetmenlik ve eğitmenlik yaptı. Beri yandan felsefe ve sosyoloji ile uğraştı.

Sanatının hemen her dalında ödüller aldı. İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü Dramatik Yazarlık-Dramaturji Ana Sanat Dalı okudu. Aynı Fakültenin Tiyatro Bölüm Başkanlığı’ndan, ‘Tiyatro Eğitmenliği’ni aldı. Ayrıca, Ay Işığı Yapım’ın eski ortaklarından olan Berkay Berkman, Ayhan Işık Oyunculuk Okulu’nun iki kurucu ortağından biridir ve Oyunculuk Ana Sanat Dalı Başkanı’dır.

Usta Yapım’da senarist olarak çalıştı ve bu yapım şirketine bağlı olarak 'Call Sentır' ve 'T-Plaka' isimli sitcomların senaristliğini yaptı. Vizyon giriş tarihi 10 Mayıs 2013 olan, Ozan Çobanoğlu’nun yönettiği ve başrollerini Hüseyin Avni Danyal, Tolga Güleç ve Tuvana Türkay’ın oynadığı, 'Eksik Sayfalar' isimli vizyon filminin senaristlerindendir. 'Küçük Kıyamet' isimli tv dizisinde 'Recep' karakterine, 'Ekip 1' isimli tv dizisinde ise 'Salim' karakterine hayat vermiştir. 'Defolu Beden' ve 'Alex’in Muhteşem Doğum Günü Partisi isimli kitapların yazarıdır.

Ayrıca, Yenikapı Dergisi, Düşler ve Gerçekler Dergisi, Sarkaç Dergisi’nde şiir ve öykü köşeleri yazmıştır.

Filmografi

Yönetmen

2017 Katre

Televizyon

2014 Maksat Muhabbet (TV Programı)

Yapımcı

2017 Katre

Televizyon

2014 Maksat Muhabbet (TV Programı)
2014 Bir Yazar Bir Oyuncu (TV Programı)

Senaryo

2017 Katre
2016 O Duyguyu Sana Yaşatmayacağım
2013 Eksik Sayfalar
2013 Tebeşir (Kısa Film)
2011 Diyalel (Kısa Film)
2010 Gömlek Cebimdeki Güneş (Kısa Film)
2010 Şafak Vakti (Kısa Film)
2010 Fetüs (Kısa Film)
2010 Gışavet (Kısa Film)
2010 Katla Gözyaşlarımı (Kısa Film)
2010 Şah (Kısa Film)

Televizyon

2014 Maksat Muhabbet (TV Programı)
2014 Bir Yazar Bir Oyuncu (TV Programı)

Oyuncu

2019 Ecinni: Tılsımlı Mezar
2017 Katre
2016 O Duyguyu Sana Yaşatmayacağım
2015 Psikopatoloji (Belgesel)
2014 Haylazlar Papazı (Kısa Film)
2012 Azrail’den Son Mektup (Kısa Film)
2011 Diyalel (Kısa Film)
2010 Gömlek Cebimdeki Güneş (Kısa Film)
2010 Şafak Vakti (Kısa Film)
2010 Fetüs (Kısa Film)
2010 Gışavet (Kısa Film)
2010 Katla Gözyaşlarımı (Kısa Film)

Televizyon

2015 Yüzyıllık Mühür
2015 Yeşil Deniz
2014 Maksat Muhabbet (TV Programı)
2013 Küçük Kıyamet
2013 Ekip 1

Tiyatro

2015 Beraber Oynayalım mı?
2015 Fakir Bir Şimal Kilisesinde Rahip ile Şeytanın Macerası
2014 Hanım Beni Duyuyor Musun?
2014 Şarkı Söyleyen Maymun Herkesi Büyüledi
2013 Ada
2013 Maksat Muhabbet
2013 Kadınlık Bizde Kalsın
2012 Alexin Muhteşem Doğum Günü Partisi
2012 Kaybetmek
2012 Piyanist
2011 Kurtuluş
2010 Masal
2010 Bakan Başkan
2009 23 Aralık 1930'da Ne Oldu?
2009 Nazım Hikmet Yankıları
2009 Enjekte
2009 Hayal mi, Gerçek mi?
2009 Hayat Güzeldir
2009 En Güçlü Kim?
2008 Hüznün Coşkusu
2008 Palto
2008 Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım
2008 Azizname
2007 Sevgili Doktor
2007 Midasın Kulakları
2007 Mavi Yakalı Türkü
2002 Ah Şu Gençler

Ödülleri

2012 Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği - En İyi Erkek Oyuncu Ödülü, Alex’in Muhteşem Doğum Günü Partisi
2013 Anadolu Kültür ve Turizm Vakfı - En İyi Türk Yönetmen Ödülü, Ada
2011 11. Genç Beyin Fırtınası, Görsel İletişim Tasarımı Günleri - Reklam Filmi Çözümlemesi, Mansiyon Ödülü
2010 İzmir Ekonomi Üniversitesi İletişim Günleri Festivali - En İyi Film Ödülü, Fetüs
2010 İzmir Ekonomi Üniversitesi İletişim Günleri Festivali - İkincilik Ödülü, Şafak Vakti
2010 Krk Medya Başarı Ödülü – Emre Film Özel Ödülü, Masal
2009 Yapı Kredi Sağlık Sigortası Reklam Filmi - Yapı Kredi Reklam Senaryosu Özel Ödülü
2009 Desk Eğitim Reklam Filmi - Reklam Senaryosu Yarışması Üçüncülük Ödülü

Görev Aldığı Yapımlar

Berkay Berkman Fotoğrafları

Berkay Berkman Fotoğrafları Berkay Berkman Fotoğrafları Berkay Berkman Fotoğrafları Berkay Berkman Fotoğrafları Berkay Berkman Fotoğrafları