Bilal İnci

Bilal İnci
Rol :Oyuncu
Doğum Tarihi :29.09.1936
Doğum Yeri:Adana

Türk oyuncu.

Bir süre İzmit Lisesi'nde okudu. Çeşitli işlerde çalıştıktan sonra sinema alanına yöneldi. “Bir Türke Gönül Verdim”, “Alageyik”, “Büyük Yemin”, “Beyaz Mendil”, ”Babanın Oğlu” rol aldığı bazı filmlerdir.

Son dönemlerinde İzmir'de yaşayan İnci bir dizi çekimi için İstanbul'a gitmişti. Yüksek tansiyon ve şeker hastası olan sanatçı, 15 Ekim 2005 tarihinde İstanbul Beyoğlu'nda bir otel odasında geçirdiği kalp krizi sonucunda öldü. 16 Ekim 2005 tarihinde Şişli Camii'nde tören düzlendi. Öğle namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığına defnedilmiştir. Yönetmen ve oyuncu Kemal İnci’nin kardeşi ve oyuncu Elif İnci'nin babasıdır.

Filmografi

1998 Birisi
1995 Özlem... Düne, Bugüne, Yarına
1993 Rabia
1989 Tecelli
1988 Yaşamak
1987 On Kadın
1987 Vur Hançerini Kadınım
1985 Tatort-Zahn um Zahn
1978 Avare
1978 Kılıç Bey
1978 Baba Kartal
1977 Ana Ocağı
1977 Erkeğim
1977 Belki Bir Gün
1977 Tatlı Melek
1976 Yarınsız Adam
1976 İki Kızgın Adam
1976 Ölüme Yalnız Gidilir
1976 Söyleyin Anama Ağlamasın
1976 Şok
1975 Babanın Oğlu
1975 Kader Yolcuları
1975 Kara Yemin
1975 Rejisörün Yatak Odası
1975 Silahım Altı Okka / Silahım Altı Kurşun
1975 Bahtı Kara Yarim
1975 Bana Beş Avrat Yetmez
1975 İsyan
1975 Seks ve Şantaj
1975 Yarınlar Bizim
1975 Zımbala Bilal / Her Yol Sana Helal
1974 Ölüm Tarlası
1974 Erkekler Ağlamaz
1974 Yatık Emine
1974 Emrah
1974 Gaddar
1974 Her Gece Bardayım
1974 Kanlı Savaş
1974 Kara Seyit
1974 Televizyon Niyazi
1974 Tutku
1974 Battal Gazi'nin Oğlu
1974 Türk Aslanları
1973 Rabia
1973 Bataklık Bülbülü
1973 Silahım Namusumdur
1973 Topal
1973 Debreli Hasan
1973 Harman Sonu
1973 Irgat
1973 İntizar
1973 Kaderim
1973 Kara Toprak
1973 Şirvan ile Nazlı
1973 Vur Emri
1973 Yarını Olmayanlar
1973 Zalim
1973 Hudutların Kartalı
1973 Meyro
1972 Fatma Bacı
1972 Son Düello
1972 Büyük Vurgun
1972 Bir Aşk Bin Ölüm
1972 Biz Belayı Severiz
1972 Dadaloğlu'nun İntikamı
1972 İblis
1972 Kan İzleri Örttü
1972 Kara Bomba
1972 Köpekler
1972 Ölüm Saçtılar
1972 Battal Gazi'nin İntikamı
1972 Yetimler Ahı
1972 Hayatımın En Güzel Yılları
1971 Vurguncular
1971 Senede Bir Gün
1971 Ağıt
1971 Tarkan: Viking Kanı
1971 Hey Amigo Beş Mezar
1971 Hey Amigo Sartana
1971 Beş İdamlık Adam
1971 Bir Avuç Kan
1971 Cafer Bey İyi, Fakir ve Kibar
1971 Hem Döğüş Hem Seviş
1971 İşte Deve İşte Hendek
1971 Katiller
1971 Kalleşlere Af Yok
1971 Kara Cellat
1971 Ölmeden Tövbe Et
1971 Sürgünden Geliyorum
1971 Üç Öfkeli Adam
1971 Zehir Hafiye
1971 Cehenneme Bir Yolcu
1971 Dönüş
1971 Cemo
1971 Ölüm Korkusu
1970 Beyaz Güller
1970 Yedi Belalılar
1970 Tarkan: Gümüş Eyer
1970 Canlı Hedef
1970 Dağların Kartalı
1970 Altın Tabancalı Adam
1970 Gelin Kız
1970 Kara Peçe
1970 Kiralık Katiller
1970 Son Söz Benim
1970 Kendim Ettim Kendim Buldum
1970 Yarın Son Gündür
1969 Aç Kurtlar
1969 Cezaları Ölümdü
1969 Büyük Yemin
1969 Bir Türk'e Gönül Verdim
1969 Ala Geyik
1968 Ezo Gelin
1968 Öksüz
1968 Son Vurgun (Kurşunların Yağmuru)
1967 Zengin ve Serseri
1966 Gaddarlar

Televizyon

2005 Kayıt Dışı
2004 Ayışığı Neredesin
2002 Berivan
1999 Deli Yürek

Yapımcı

1971 Sıra Sende Fıstık

Görev Aldığı Yapımlar

Bilal İnci Fotoğrafları

Bilal İnci Fotoğrafları Bilal İnci Fotoğrafları Bilal İnci Fotoğrafları Bilal İnci Fotoğrafları Bilal İnci Fotoğrafları