Brendan Gleeson

Brendan Gleeson
Rol :Seslendirme
Doğum Tarihi :29.3.1955
Doğum Yeri:Dublin

İrlandalı oyuncu.

Oyunculuk kariyerine 34 yaşındayken başladı. Michael Collins'i canlandırdığı TV dizisi The Treaty ile tanındı ve bu rolüyle 1992 yılında Jacob Ödülü kazandı. Cesur Yürek, I Went Down, Özgürlüğün Bedeli, New York Çeteleri, Soğuk Dağ, 28 Gün Sonra, Truva, Cennetin Krallığı, Lake Placid, Yapay Zeka, Mission: Impossible II ve Köy gibi birçok filmde rol aldı. John Boorman'ın yönetmenliğini yaptığı The General isimli filmdeki Martin Cahill rolü ile eleştirmenlerin beğenisini topladı.

Filmografi

2021 The Tragedy of Macbeth
2019 Frankie
2018 Vahşi Batı Hikâyeleri
2018 Capitaine Morten et la reine des araignées (Seslendirme)
2018 Psychic (Kısa Film)
2017 Davetsiz Aşk
2017 Ayı Paddington 2
2016 Seul dans Berlin
2016 Gecenin Kanunu
2016 Assassin's Creed
2016 À ceux qui nous ont offensés
2015 Diren!
2015 Denizin Ortasında
2015 Pursuit
2014 Yarının Sınırında
2014 The Hogwarts Express (Kısa Video)
2014 İtiraf
2014 Hysteria
2014 Denizin Şarkısı (Seslendirme)
2013 The Grand Seduction
2013 Şirinler 2
2012 So You Want to Be a Pirate! (Kısa Video - Seslendirme)
2012 Korsanlar! (Seslendirme)
2012 Geçmişin Sırları
2012 Düşmanı Korurken
2012 Kuzgun
2011 The Cup
2011 L'Irlandais
2011 Hizmetkâr Albert Nobbs
2010 Yeşil Bölge
2010 Noreen (Kısa Film)
2010 Harry Potter ve Ölüm Yadigârları: Bölüm 1
2009 Perrier's Bounty
2009 Büyülü Kitap (Seslendirme)
2008 Bons baisers de Bruges
2007 Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı
2007 Black Irish
2007 Beowulf: The Game (Video Oyunu - Seslendirme)
2007 Beowulf - Ölümsüz Savaşçı
2006 The Tiger's Tail
2006 Studs
2005 Harry Potter ve Ateş Kadehi
2005 Cennetin Krallığı
2005 Breakfast on Pluto
2004 Truva
2004 Six Shooter (Kısa Film)
2004 Köy
2004 Benim ülkemde
2003 Soğuk Dağ
2002 New York Çeteleri
2002 Hesaplaşma
2002 28 Gün Sonra
2001 Yapay Zekâ
2001 Panama Terzisi
2001 J.J. Biker
2001 Cáca Milis (Kısa Film)
2000 Wild About Harry
2000 Saltwater
2000 Harrison's Flowers
2000 Görevimiz Tehlike II
1999 Kara Göl
1999 Benim Hayatım
1998 This Is My Father
1998 The Tale of Sweety Barrett
1998 Kod Adı General
1997 Türbülans
1997 Irish Crime
1997 Escape
1997 Butcher Boy
1997 Before I Sleep (Kısa Film)
1996 Trojan Eddie
1996 Özgürlüğün Bedeli
1996 Messaggi quasi segreti
1996 Angela Mooney
1995 The Life of Reilly (Kısa Film)
1995 Cesur Yürek
1992 Uzak Ufuklar
1992 The Bargain Shop
1992 M.A.N.: Matrix Adjusted Normal (Kısa Film)
1992 Le cheval venu de la mer
1992 Conneely's Choice (Kısa Film)
1990 The Field

Televizyon

2020 A Higher Loyalty (Mini Dizi)
2019 Mr. Mercedes
2014 The Money (TV Filmi)
2013 1916 Seachtar Dearmadta (Mini Dizi)
2012 Immaturity for Charity (TV Filmi)
2010 1916 Seachtar na Cásca
2009 Au coeur de la tempête (TV Filmi)
2003 Wilde Stories: The Devoted Friend (TV Filmi)
1998 Making the Cut (TV Filmi)
1995 Kidnapped (TV Filmi)
1994 The Lifeboat
1993 Screenplay
1993 Screen Two
1991 4 Play
1991 The Treaty (TV Filmi)
1991 Saint Oscar (TV Filmi)
1990 Hard Shoulder (TV Filmi)
1989 Dear Sarah (TV Filmi)

Görev Aldığı Yapımlar

Brendan Gleeson Fotoğrafları

Brendan Gleeson Fotoğrafları Brendan Gleeson Fotoğrafları Brendan Gleeson Fotoğrafları Brendan Gleeson Fotoğrafları Brendan Gleeson Fotoğrafları