Bülent Çolak

Bülent Çolak
Rol :Oyuncu
Doğum Tarihi :20.9.1977
Doğum Yeri:İstanbul

Türk oyuncu.

Yönetmenliğini Reis Çelik'in üstlendiği 1998 yapımı Hoşçakal Yarın adlı filmde Hüseyin İnan karakteriyle sanat yaşamına başlayan Çolak, Geniş Aile dizisinde 'Ulvi' karakteriyle tanınmıştır. Gönül Yarası ve Joenjoy gibi filmlerde de çeşitli roller alan Bülent Çolak, Fırtına ve Hırsız Polis adlı dizilerde de oynamıştır. Ayrıca oyuncu Semaver Kumpanya'da tiyatro çalışmalarını sürdürmektedir. Kanal D ve Star TV kanallarında yayınlanan Geniş Aile dizisinde Ulvi karakterini canlandırmıştır. 

Senarist ve yönetmen Sefa Öztürk Çolak ile evlidir ve Okyanus adında bir oğlu vardır.

Filmografi

2019 Geniş Aile Komşu Kızı
2018 Güven
2018 Suç Unsuru
2018 Göktaşı
2018 Canavar Gibi: Türk İşi Frankeştayn
2017 Beginner
2017 Ver Kaç
2016 Zer
2016 Vezir Parmağı
2016 Geniş Aile: Her türlü
2016 Bir Şey Değilim
2016 Beginner
2015 Öğrenci İşleri
2015 Geniş Aile: Yapıştır
2015 Eksik
2014 İksir: Dedemin Sırrı
2014 Çakallarla Dans 3: Sıfır Sıkıntı
2014 Vay Başıma Gelenler 2,5
2014 Mutlak Adalet
2014 Kanunsuzlar
2013 Sürgün İnek
2013 Hükümet Kadın 2
2012 Hükümet Kadın
2012 Bu Son Olsun
2012 Bir Hikayem Var
2011 Yasin Ziya Hımbılgil (Kısa Film)
2011 Papaz Kimde
2010 Çakallarla Dans
2010 Vay Arkadaş
2008 Merdiven Altı
2007 Joenjoy
2004 Gönül Yarası
1998 Hoşçakal Yarın

Televizyon

2017 Bu Sayılmaz
2017 Hayati ve Diğerleri
2016 Aile İşi
2015 Sucu Kamil (TV Filmi)
2015 Mutlu Ol Yeter
2015 Günebakan
2014 Analı Oğullu
2013 Osmanlı Tokadı
2012 İnsanlar Alemi
2012 Türkün Uzayla İmtihanı
2011 Geniş Aile
2007 Hatırla Sevgili
2006 Fırtına
2006 Hırsız Polis
2004 Büyük Buluşma
1993 Gerçek Kesit

Görev Aldığı Yapımlar

Bülent Çolak Fotoğrafları

Bülent Çolak Fotoğrafları Bülent Çolak Fotoğrafları Bülent Çolak Fotoğrafları Bülent Çolak Fotoğrafları Bülent Çolak Fotoğrafları