Bülent Emin Yarar

Bülent Emin Yarar
Rol :Oyuncu
Doğum Tarihi :1.1.1961
Doğum Yeri:Ankara

Türk oyuncu ve yönetmen. 

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Bölümü – Şan Bölümü mezunudur. Küçük yaşlarda tiyatroya ilgi duymuş fakat bu ilgisi liseden mezun olana dek seyirci olmaktan öte gitmedi. Babasının keman çalmasının da etkisiyle müziğe meraklı olan Yarar, Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Şan Bölümü'ne girdi. Opera öğrenimi sırasında Devlet Tiyatrosu'nda figüran olarak sahneye çıkmaya başladı. Rol aldığı ilk oyun İstanbul Efendisi'dir.

Çevresinin ısrarıyla aynı üniversitenin tiyatro bölümüne geçti ve 1989'da buradan mezun oldu. Aynı yıl Diyarbakır Devlet Tiyatrosu'nda çalışmaya başladı. 1994-1995 sezonunda İstanbul Devlet Tiyatrosu'na geçti.

İstanbul'a döndükten sonra, Tiyatro Ti'de Ada ve Getto adlı oyunları yönetti. 1998'de Tiyatro Stüdyosu yapımı Balkon (Jean Genet) oyununda, 1999'da Cyrano de Bergerac oyununda başrol oynadı. Oyun Atölyesi'nde Ermişler ya da Günahkarlar oyununda, Haluk Bilginer ve Şenay Gürler'le başrolleri paylaştı. Semaver Kumpanya'da Işıl Kasapoğlu'yla birlikte Mem ile Zin adlı oyunu yönetti.

İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda Çayhane ve Müfettiş (Gogol) oyunlarında, Dostlar Tiyatrosu'nda Oyun Sonu oyununda başrol oynadı. Atilla Birkiye yönetimindeki İş Sanat Şiir Dinletileri'nde şiir okuyuculuğu yaptı. Fox Tv'de yayınlanan Arka Sıradakiler dizisinde Kemal Hoca karakterini canlandırmıştır.

Yarar, tiyatro oyuncusu Bennu Yıldırımlar'la 1995'ten bu yana evlidir ve çiftin 1999 doğumlu Ada isminde bir kızları vardır. Halen Kadir Has Üniversitesi Tiyatro Bölümünde eğitmen olarak görevini sürdürmektedir.

Filmografi

2018 Kaos
2015 Karadeniz (Kısa Film)
2015 Geçmiş
2014 Yunus Emre: Aşkın Sesi
2014 Karışık Kaset
2011 Başlangıç (Kısa Film)
2011 Celal Tan ve Ailesinin Aşırı Acıklı Hikayesi
2009 Dersimiz Atatürk
2009 Beş Şehir
2008 Güneşin Oğlu
2007 Sapak (Kısa Film)
2007 Zincirbozan
2006 Beş Vakit
2004 Korkuyorum Anne
2002 Çamur
1998 Kaç Para Kaç
1989 Hoşçakal

Televizyon

2018 Dip
2013 20 Dakika
2012 Kalbim 4 Mevsim
2010 Öğretmen Kemal
2007 Arka Sıradakiler
2006 Kız Babası
2004 Kalp Gözü
2004 Dişi Kuş
1993 Süper Baba

Tiyatro

Balkon - Tiyatro Stüdyosu
Cengiz Han'ın Bisikleti - Diyarbakır Devlet Tiyatrosu
Cyrano de Bergerac - İstanbul Devlet Tiyatrosu
Çayhane - İstanbul Devlet Tiyatrosu
Diktatör - Semaver Kumpanya
Dolu Düşün Boş Konuş - Oyun Atölyesi
Efrasiyab’ın Hikayeleri - İstanbul Devlet Tiyatrosu.
Ermişler ya da Günahkarlar - Oyun Atölyesi
Getto - Tiyatro Ti
Hamlet - İstanbul Devlet Tiyatrosu
Kadınlardan Konuşalım - İstanbul Devlet Tiyatrosu
Kıyamet Sularında - İstanbul Devlet Tiyatrosu
Kuzey Işığı - Tiyatro Rast
Macbeth - Diyarbakır Devlet Tiyatrosu
Mem û Zîn - Diyarbakır Devlet Tiyatrosu
Miletos Güzeli - Diyarbakır Devlet Tiyatrosu
Misafir - Diyarbakır Devlet Tiyatrosu
Müfettiş - İstanbul Devlet Tiyatrosu
Oyun Sonu - Dostlar Tiyatrosu
Profesyonel - İstanbul Devlet Tiyatrosu
Rumuz Goncagül - Diyarbakır Devlet Tiyatrosu
Şapka - İstanbul Devlet Tiyatrosu
Yeşil Papağan Limited

Yönettiği Bazı Oyunlar

Ada - Diyarbakır Devlet Tiyatrosu
Dans Eden Eşşek (Ayrıca yazar) - Diyarbakır Devlet Tiyatrosu
Getto - Tiyatro Ti
Lysstrata - İzmit Şehir Tiyatrosu
Mem û Zîn - Semaver Kumpanya
Topuzlu - Diyarbakır Devlet Tiyatrosu

Ödülleri

2005 Afife Tiyatro Ödülleri - Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu, Çayhane
2005 5. Lions Tiyatro Ödülleri - En Başarılı Komedi Erkek Oyuncu, Çayhane
2005 MSM İsmail Dümbüllü Ödülü, Arturo Ui’nin Önlenebilir Tırmanışı
2000 MSM Sanat Ödülü - Cyrano de Bergerac
2000 Afife Tiyatro Ödülleri - En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Arturo Ui’nin Önlenebilir Tırmanışı
1994 Ankara Sanat Kurumu Ödülleri - Övgüye Değer Erkek Oyuncu, Miletos Güzeli

Görev Aldığı Yapımlar

Bülent Emin Yarar Fotoğrafları

Bülent Emin Yarar Fotoğrafları Bülent Emin Yarar Fotoğrafları Bülent Emin Yarar Fotoğrafları Bülent Emin Yarar Fotoğrafları Bülent Emin Yarar Fotoğrafları