Burak Sergen

Burak Sergen
Rol :Oyuncu
Doğum Tarihi :9.2.1961
Doğum Yeri:Ankara

Türk oyuncu. 

Tam adı Burak Reis Sergen'dir. Ünlü tiyatrocu ve dublaj sanatçısı Semih Sergen'in oğlu ve Toprak Sergen'in büyük kardeşidir. 1984 yılında Ankara Devlet Konservatuvarından mezun olduktan sonra staj görevini Bursa Devlet Tiyatrosunda yaptı. Staj sonrası, Ankara Devlet Tiyatrosu'na tayin oldu. Halen Devlet Tiyatrolarındaki görevine devam etmektedir. 

Devlet tiyatrolarındaki sanatçılık görevinin yanı sıra Ankara Devlet Tiyatrosu Müdür Yardımcılığı ve Müdürlüğünü yaptı. Konya Selçuk Üniversitesi ve Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarında öğretim görevlisi olarak çalıştı. Ayrıca, televizyon ve sinema filmlerinde oynadı. Halen İstanbul Devlet Tiyatrosunda sanatçılık görevini sürdürmektedir. Sergen, Devlet Tiyatrolarındaki görevinin yanı sıra, Tiyatro kare, Tiyatro Baykuş gibi özel tiyatrolarda da, yönetmen ve oyuncu olarak çalışmalar yapmıştır.

Filmografi

2020 Bir Türk Masalı
2014 Yunus Emre: Aşkın Sesi
2013 Aşk Kırmızı
2010 Sultanın Sırrı
2009 Sultan Avrupa'da
2008 Mevlana: Aşkın Dansı
2007 120
2006 Dünyayı Kurtaran Adamın Oğlu
2005 Banyo
2005 Balans ve Manevra
2002 Oda Beni Seviyor
2002 Hititler
1999 Fasulye
1999 Asansör
1997 Ağır Roman
1996 İstanbul Kanatlarımın Altında

Televizyon

2019 Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz
2018 Halka
2018 Çukur
2017 Fi
2016 Kara Sevda
2015 Sen Benimsin
2014 Saklı Kalan
2014 Kızılelma
2012 Araf Zamanı
2010 Aşk ve Ceza
2009 Zoraki Başkan
2008 Derdest
2007 Yiğenek
2007 Deli Dumrul (TV Filmi)
2007 Salur Kazan (TV Filmi)
2007 Salur Tutsak Düşünce (TV Filmi)
2007 Eğrek ile Seğrek (TV Filmi)
2007 Bamsı Beyrek (TV Filmi)
2007 Boğaçhan (TV Filmi)
2007 Bamsı Beyrek Neden Öldürüldü (TV Filmi)
2007 Uruz Tutsak Düşer (TV Filmi)
2007 Dicle
2005 Erkek Tarafı
2005 Köpek
2004 Tam Pansiyon
2003 Beybaba / Koltuk (TV Filmi)
2002 Zerda
2002 Bulut Bey
2001 Cesur Kuşku
2001 Aşk ve Gurur

Görev Aldığı Yapımlar

Burak Sergen Fotoğrafları

Burak Sergen Fotoğrafları Burak Sergen Fotoğrafları Burak Sergen Fotoğrafları Burak Sergen Fotoğrafları Burak Sergen Fotoğrafları