Burçin Terzioğlu

Burçin Terzioğlu
Rol :Oyuncu
Doğum Tarihi :9.3.1980
Doğum Yeri:İstanbul

Türk oyuncu.

Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde (MSM) Aktör Stüdyo - Özel Sahne Diksiyon eğitimi almıştır. Henüz 5 yaşındayken sinema dünyasına ilk adımını Patron Duymasın ve Çıplak Vatandaş filmleriyle atmıştır. 1997 yılında Ali Güven'in aynı adlı albümünde yer alan 'Yolcu' şarkısının klibinde oynamıştır.

Kadın İsterse dizisinde 'Demet' rolüyle parladı. Fırtına dizisinde 'Zeynep' karakteriyle ilk başrolünü oynadı. 20 Haziran 2008'de Fırtına dizisinin setinde tanıştığı Murat Yıldırım ile evlendi. 30 Haziran 2014'te ise boşandılar. Ezel'de Azad Karaeski karakterini canlandırdı. Merhamet dizisinde 'Deniz' karakterini canlandırdı. Çekimleri Kıbrıs'ta tamamlanan Halam Geldi filminde oynadı.

Filmografi

2019 Güzelliğin Portresi
2014 Halam Geldi
2003 Taştan Kalp
2000 Annem ve Ben
2000 Oyun Bitti
1996 Cinayet Masası
1994 İkimiz de Sevmiştik
1994 İki Küçük Yaramaz
1992 Sevdaların Ölümü
1991 Menekşe Koyu
1989 Fazilet
1988 Izdırap Çocukları
1987 Baba Yüreği
1987 Hayallerim, Aşkım ve Sen
1987 Menekşeler Mavidir
1987 Evlat Acısı (Video)
1987 Bir Çember Kırılırken
1986 Yıkılmışım Ben
1986 Kıskaç
1986 Kumarbaz (Video)
1986 Hasretinle Yaşanmıyor
1986 İki Milyarlık Bilet
1985 Patron Duymasın
1985 Çıplak Vatandaş

Televizyon

2019 Kurşun
2019 Hakan: Muhafız
2016 Poyraz Karayel
2013 Merhamet
2010 Ezel
2009 Ey Aşk Nerdesin?
2007 Çemberin Dışında
2006 Fırtına
2004 Melekler Adası
2004 Aliye
2004 Kadın İsterse
2002 Deliboran Destanı
2002 Anne Babamla Evlensene
2001 Oyun (TV Filmi)
2002 Üzgünüm Leyla
2002 Kınalı Kar
2001 Yılan Hikâyesi
2001 Güz Gülleri
2002 Çiçek Taksi
2000 Mırıl Mırıl Münevver
2000 Annem ve Ben (TV Filmi)
2000 Tirvana
1998 Sırılsıklam
1997 Yasemince
1997 Kır Çiçekleri (TV Filmi)
1997 Hatıralar / Her Şey Sizin İçin
1996 Kızım ve Ben
1996 Kaldırım Çiçeği
1993 Solan Gül
1993 Firar
1993 Annemi İstiyorum
1992 Mahallenin Muhtarları
1992 Kavak Ailesi
1990 Çiçekler Açmak İster
1989 Doktorlar
1987 Yeniden Doğmak
1987 Uzaylı Zekiye
1986 Perihan Abla

Görev Aldığı Yapımlar

Burçin Terzioğlu Fotoğrafları

Burçin Terzioğlu Fotoğrafları Burçin Terzioğlu Fotoğrafları Burçin Terzioğlu Fotoğrafları Burçin Terzioğlu Fotoğrafları Burçin Terzioğlu Fotoğrafları