Burcu Kara

Burcu Kara
Rol :Oyuncu
Doğum Tarihi :1.3.1980
Doğum Yeri:Bursa

Ailesinin ilk çoçuğu olmasıyla birlikte anne ve babasının öğretmenlik yapmasından dolayı ilkokula 4,5 yaşında başladı ve 9 yaşında ilkokulu bitirdi. 16 yaşında üniverste sıralarıyla tanışmış, 20 yaşında üniversite bitirmişti. 2000 yılında Eskişehir Anadolu Üniversitesi İktisat Bölümü´nden mezun oldu. Eskişehir´de okurken aynı zamanda yerel kanallarda da sunuculuk yaptı. Sonra Bursa´ya dönerek, kendi mesleği olan yatırım uzmanlığını yapmaya başladı, fakat umduğu heyecanı bu meslekte bulamadı ve diksiyon ve spikerlik kursları için İstanbul´a gidip gelmeye başladı.

Olay TV´de program sunmasının ardından Kanal D´de çalışma fırsatını yakaladı, bir süre muhabir olarak çalıştıktan sonra 2002 yılında 'Haber Spikeri' olarak haberleri sunmaya başladı. Bursa´daki kariyerini ve ailesini bırakarak İstanbul´a yerleşti. Radyo D ve Radyo Foreks´te de haber spikerliği yaptı.

Şahika Tekand´da oyunculuk dersleri almaya başladı ve kısa bir süre sonra Haziran Gecesinde 'Duygu' karakterini canlandırma fırsatını yakaladı. O Şimdi Mahkum filminde spiker kız ve Dünyayı Kurtaran Adamın Oğlu filminde Prenses Maya karakteriyle karşımıza çıktı. 2005 yılında Cine 5 kanalında 'Cinesinema' programının, 2007 yılında Show Max kanalında 'Burcuyla' programının sunuculuğunu üstlendi.2007 yılında, 'Sadri Alışık Tiyatrosu'nda sahnelenen bir 'Atıf Yılmaz' eseri olan 'Güllü'nün tiyatro versiyonunda Kerem Alışık ile başrolleri paylaştı. Ardından Elveda Derken dizisinde 'Zeynep' rolünü canlandırdı. İpsiz Recep adlı yapımda da rol almayı başardı.

Filmografisi

  • Yıllar Sonra, 2011
  • Maskeli Balo, 2010
  • Kirli Beyaz, 2010
  • Romantik Komedi, 2009
  • İpsiz Recep, 2008
  • Elveda Derken, 2007
  • Dünyayı Kurtaran Adamın Oğlu, 2006
  • O Şimdi Mahkum, 2005
  • Haziran Gecesi, 2004

Görev Aldığı Yapımlar

Burcu Kara Fotoğrafları

Burcu Kara Fotoğrafları Burcu Kara Fotoğrafları Burcu Kara Fotoğrafları Burcu Kara Fotoğrafları Burcu Kara Fotoğrafları