Burcu Kara

Burcu Kara
Rol :Oyuncu
Doğum Tarihi :1.3.1980
Doğum Yeri:Bursa

Türk oyuncu.

Anne ve babasının öğretmenlik yapmasından dolayı ilkokula 4,5 yaşında başladı ve 9 yaşında ilkokulu bitirdi. 16 yaşında üniversiteye başlamış ve 20 yaşında Eskişehir Anadolu Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun olmuştur. Üniversite eğitimi sırasında bazı yerel kanallarda sunuculuk yapmıştır. Sonra Bursa'ya dönerek bir müddet eğitimini aldığı yatırım uzmanlığı mesleğine yönetldi. Fakat umduğu heyecanı bulamayınca diksiyon ve spikerlik kursları için İstanbul'a gidip gelmeye başladı.

Olay TV'de program sunmasının ardından Kanal D'de çalışma fırsatını yakaladı, bir süre muhabir olarak çalıştıktan sonra 2002 yılında 'Haber Spikeri' olarak haberleri sunmaya başladı. Bursa'daki kariyerini ve ailesini bırakarak İstanbul'a yerleşti. Radyo D ve Radyo Foreks'te de haber spikerliği yaptı.

Şahika Tekand'da oyunculuk dersleri almaya başladı ve kısa bir süre sonra Haziran Gecesi filminde 'Duygu' karakterini canlandırma fırsatını yakaladı. O Şimdi Mahkum filminde spiker kız ve Dünyayı Kurtaran Adamın Oğlu filminde Prenses Maya karakteriyle karşımıza çıktı. Keşke Hiç Büyümeseydik (2018), Romantik Komedi (2010) ve Romantik Komedi 2: Bekarlığa Veda (2013) gibi yapımlarla tanınmıştır.

Filmografi

2019 Şuursuz Aşk
2013 Romantik Komedi 2: Bekarlığa Veda
2010 Romantik Komedi
2006 Dünyayı Kurtaran Adam'ın Oğlu
2005 O Şimdi Mahkum

Televizyon

2018 Keşke Hiç Büyümeseydik
2016 Kördüğüm
2015 Milat
2013 Tozlu Yollar
2013 Tatar Ramazan
2011 Yıllar Sonra
2010 Maskeli Balo
2010 Kirli Beyaz
2008 İpsiz Recep
2007 Komedi Dükkanı
2007 Elveda Derken
2004 Haziran Gecesi

Görev Aldığı Yapımlar

Burcu Kara Fotoğrafları

Burcu Kara Fotoğrafları Burcu Kara Fotoğrafları Burcu Kara Fotoğrafları Burcu Kara Fotoğrafları Burcu Kara Fotoğrafları