Cafer Özgül

Cafer Özgül
Rol :Yönetmen
Doğum Tarihi :20.9.1964
Doğum Yeri:Aksaray

Türk senarist, yapımcı ve yönetmen.

İlk, orta ve liseyi doğduğu yer olan Aksaray'ın Ortaköy ilçesinde bitirdi. 1985 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun oldu. 1986 yılında TRT Ankara Televizyonu'nda yardımcı prodüktör olarak göreve başladı. Daha sonra prodüktör oldu. TRT'de Eğitim-Kültür, Belgesel, Kültür-Sanat ve Çocuk gibi pek çok değişik alanda programlar yaptı. 1991 yılında Drama Programları bölümüne geçti ve birçok TV filmi ve dizisine yapımcı-yönetmen olarak imza attı. 2002-2004 yılları arasında Drama Programları Müdürlüğü görevinde bulundu. Yapımcı olarak 80. Adım filmi ile Ankara Film Festivali’nde Jüri Özel Ödülü, İstanbul Film Festivali’nde ise En İyi Film Ödülü’nü kazandı. Yönetmen olarak Esir Şehrin İnsanları dizisi ile Sedat Simavi Televizyon Ödülleri dalında Jüri Özel Ödülü kazandı. Evli ve bir kız babasıdır.

Filmografi

2018 Sükut Evi
2012 Göl Zamanı
2006 Evler (Belgesel)

Televizyon

2003 Esir Şehrin İnsanları
2000 Martılar ve İstanbul (TV Filmi)
2000 Bizim Evin Halleri
1997 Büyük Sarhoşluk (TV Filmi)
1997 Havuçlu Pilav Meselesi (TV Filmi)
1996 Hayat Bazen Tatlıdır
1994 Geçmişin İzleri (TV Filmi)

Yapımcı

2009 Salkım Hanım'ın Taneleri
1996 80. Adım

Televizyon

2009 Kültür Penceresi (TV Programı)
2008 Parantez (TV Programı)
1991 Deniz Gurbetçileri
1991 Yayla Türküsü (TV Filmi)

Senaryo

2018 Sükut Evi
2012 Göl Zamanı

Ödülleri

1996 8. Ankara Film Festivali - Jüri Özel Ödülü, 80. Adım
1996 15. İstanbul Film Festivali - En iyi Film, 80. Adım
2003 27. Sedat Simavi TV Ödülleri - Jüri Özel Ödülü, Esir Şehrin İnsanları

Görev Aldığı Yapımlar

Cafer Özgül Fotoğrafları

Cafer Özgül Fotoğrafları Cafer Özgül Fotoğrafları