Canan Ergüder

Canan Ergüder
Rol :Oyuncu
Doğum Tarihi :15.07.1977
Doğum Yeri:İstanbul

Türk oyuncu.

Üsküdar Amerikan Lisesi'nden mezun olduktan sonra tiyatro eğitimine Franklin and Marshall College'da başlayıp, daha sonra The New School University Actors Studio Drama Program'da yüksek lisans derecesiyle devam etti. Ayrıca London Academy of Music and Dramatic Arts Shakespeare Atölyesi'ne katıldı. Elia Kazan, Cheryl Crawford ve Robert Lewis'in kurmuş olduğu Actors Studio'nun hayat boyu üyeliğini 2003'te kazanıp Ellen Burstyn, Carlin Glynn, Lee Grant, Elaine Stritch ve DAvid Marguelis gibi isimlerle çalışma fırsatına sahip oldu.

Ergüder, en son Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi adlı televizyon dizisinde rol almış, fakat yeni bir projede yer almak için (Atlılar) diziden ayrılmıştır. Ancak proje iptal olmuştur. 2015 yılına kadar Türk Gönül TV'nin Haftasonu Haberleri sunucusu Doğa Rutkay'ın tayini çıkınca Canan Ergüder sunmaya başlamıştır.

Prof. Dr. Üstün Ergüder'in kızıdır.

Filmografi

2021 Sadan Hanım
2018 Raveling (Kısa Film)
2018 Kaos
2016 Dar Elbise
2014 Son Umut
2011 Behzat Ç. Seni Kalbime Gömdüm
2010 Babam İçin
2007 Shooting Johnson Roebling

Televizyon

2011 Menajerimi Ara
2019 Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi
2016 Yıldızlar Şahidim
2016 Güllerin Savaşı
2013 Galip Derviş
2012 Atlılar (Seslendirme)
2009 Binbir Gece
2008 Bıçak Sırtı

Görev Aldığı Yapımlar

Canan Ergüder Fotoğrafları

Canan Ergüder FotoğraflarıCanan Ergüder FotoğraflarıCanan Ergüder FotoğraflarıCanan Ergüder FotoğraflarıCanan Ergüder Fotoğrafları