Canan Ergüder

Canan Ergüder
Rol :Oyuncu
Doğum Tarihi :15.7.1977
Doğum Yeri:İstanbul

Türk oyuncu.

Üsküdar Amerikan Lisesi'nden mezun olduktan sonra tiyatro eğitimine Franklin and Marshall College'da başlayıp, daha sonra The New School University Actors Studio Drama Program'da yüksek lisans derecesiyle devam etti. Ayrıca London Academy of Music and Dramatic Arts Shakespeare Atölyesi'ne katıldı. Elia Kazan, Cheryl Crawford ve Robert Lewis'in kurmuş olduğu Actors Studio'nun hayat boyu üyeliğini 2003'te kazanıp Ellen Burstyn, Carlin Glynn, Lee Grant, Elaine Stritch ve DAvid Marguelis gibi isimlerle çalışma fırsatına sahip oldu.

Ergüder, en son Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi adlı televizyon dizisinde rol almış, fakat yeni bir projede yer almak için (Atlılar) diziden ayrılmıştır. Ancak proje iptal olmuştur. 2015 yılına kadar Türk Gönül TV'nin Haftasonu Haberleri sunucusu Doğa Rutkay'ın tayini çıkınca Canan Ergüder sunmaya başlamıştır.

Prof. Dr. Üstün Ergüder'in kızıdır.

Filmografi

2018 Kaos
2016 Dar Elbise
2014 Son Umut
2011 Behzat Ç. Seni Kalbime Gömdüm
2010 Babam İçin
2007 Shooting Johnson Roebling

Televizyon

2016 Yıldızlar Şahidim
2014 Güllerin Savaşı
2013 Galip Derviş
2012 Atlılar (Seslendirme)
2010 Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi
2007 Binbir Gece
2006 Bıçak Sırtı

Tiyatro

2012 Nehir
2010 Bomba
2010 Fırtına
2009 Bayrak
2007 The Patient Therapist
2004 Graceland
2004 Graceland
2004 Rattlesnake
2001 The Median Line
2001 Anthony & Cleopatra
2000 The Median Line

Ödülleri

2009 Afife Jale Tiyatro Ödülleri - En Başarılı Yardımcı Kadın Oyuncu
2007 Hoboken Uluslararası Film - En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu

Görev Aldığı Yapımlar

Canan Ergüder Fotoğrafları

Canan Ergüder Fotoğrafları Canan Ergüder Fotoğrafları Canan Ergüder Fotoğrafları Canan Ergüder Fotoğrafları Canan Ergüder Fotoğrafları