Carrie-Anne Moss

Carrie-Anne Moss
Rol :Oyuncu
Doğum Tarihi :21.8.1967
Doğum Yeri:Vancouver

Kanadalı oyuncu.

Pasedena Dramatik Sanatlar Akademisinde oyunculuk eğitimi aldı. 17 yaşında evlenip 19 yaşında iki çocuk sahibi olan annesi ona hayal etmeyi öğretti. Moss, 11 yaşında Vancouver çocuk müzikal tiyatrosuna girdi ve tüm Avrupa'yı kapsayan turlarda oynadı. 

1991 yılında İspanya'da modellik yaparken Barcelona'da çekilen bir NBC dizisi olan 'Dark Justice'de bir rol aldı. Daha sonra çekimler Los Angeles'a kaydırıldı ve Moss da oyunculuğa adım atmış oldu.

'Dark Justice'den sonra 'Baywatch' ve 'Silk Stalkings' gibi dizilerde bir süre rol aldı. Kaderin bir cilvesi olarak bu yıllarda 'The Matrix' adlı ilerde oynayacağı sinema filmiyle hiçbir benzerliği olmayan bir TV dizisinde de oynadı.

Carrie-Anne Moss, Matrix'in yönetmenleri Larry ve Andy Wachowski'yi sadece güzel olmayıp aynı zamanda yetenekli olduğuna inandırmak için tam 6 defa deneme çekimine alındı. Sonunda çok büyük başarı kazanan film, onu aranan bir yıldız haline getirdi.

Filmografi

2021 The Matrix 4
2017 The Bye Bye Man
2016 Brain on Fire
2015 Frankenstein
2014 The Clockwork Girl
2014 Ejder Yuvası
2014 Elephant Song
2014 Pompeii
2013 The Boy Who Smells Like Fish
2013 Compulsion
2012 Mass Effect 3 (Video Oyunu - Seslendirme)
2012 Sessiz Tepe: Karabasan
2012 Knife Fight
2010 Mass Effect 2 (Video Oyunu – Seslendirme)
2010 Akılalmaz
2009 Love Hurts
2008 Bahçemdeki ateş böcekleri
2007 Şüphe
2007 Normal
2006 Snow Cake
2006 Mini's First Time
2006 Fido
2005 The Chumscrubber
2004 Şüpheli Yok
2003 The Animatrix (Video – Seslendirme)
2003 Enter the Matrix (Video Oyunu – Seslendirme)
2003 Kid's Story (Kısa Film - Seslendirme)
2003 A Detective Story (Kısa Film – Seslendirme)
2003 Matrix Revolutions
2003 Matrix Reloaded
2000 Red Planet: Deleted Scenes (Kısa Video)
2000 The Crew
2000 Kırmızı gezegen
2000 Çikolata
2000 Akıl Defteri
1999 New Blood
1999 Matrix
1997 The Secret Life of Algernon
1996 Sabotage
1996 Lethal Tender
1996 364 Girls a Year
1995 Toughguy
1994 The Soft Kill
1994 Flashfire

Televizyon

2020 Tell Me a Story
2019 Wisting
2019 Jessica Jones
2017 Demir Yumruk
2017 Koruyucular (Mini Dizi)
2016 Man Seeking Woman
2016 Humans
2016 Daredevil
2015 Pirate's Passage (TV Filmi – Seslendirme)
2014 Crossing Lines (Seslendirme)
2013 Vegas
2012 Chuck
2011 Normal (TV Filmi)
2008 Pretty/Handsome (TV Filmi)
2007 Suspect (TV Filmi)
1997 Viper
1997 F/X: The Series
1996 Due South
1995 Nowhere Man
1995 Models Inc.
1994 Baywatch
1993 Silk Stalkings
1993 Matrix
1993 L.A. Law
1993 Street Justice
1993 Dark Justice
1993 Doorways (TV Filmi)
1992 Nightmare Cafe
1992 Forever Knight
1992 Down the Shore
1989 The Hitchhiker

Görev Aldığı Yapımlar

Carrie-Anne Moss Fotoğrafları

Carrie-Anne Moss Fotoğrafları Carrie-Anne Moss Fotoğrafları Carrie-Anne Moss Fotoğrafları Carrie-Anne Moss Fotoğrafları Carrie-Anne Moss Fotoğrafları