Casey Affleck

Casey Affleck
Rol :Yönetmen
Doğum Tarihi :12.8.1975
Doğum Yeri:Falmouth, Massachusetts

ABD'li senarist, yapımcı ve aktör.

Tam adı Caleb Casey McGuire Affleck-Boldt'tur. Aktör Ben Affleck'in kardeşidir. 2007 yılında Brad Pitt'in Jesse James rolünde yer aldığı The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford filminde Robert Ford'u canlandırmıştır. Bu filmdeki rolü ile Satellite Ödülleri'ne, Altın Küre'ye ve Oscar'a En İyi Yardımcı Aktör dalında aday gösterilmiştir.

2016 yılı yapımı Manchester by the Sea (Yaşamın Kıyısında) filmindeki rolüyle En İyi Erkek Oyuncu dalında başta Oscar, Altın Küre ve BAFTA olmak üzere aday gösterildiği 71 festivalden  55'inden ödül kazandı.

Aktör 25 Aralık 2003 tarihinde Joaquin Phoenix'in kardeşi aktris Summer Phoenix ile nişanlanmış ve çiftin 31 Mayıs 2004'te Indiana August isminde bir oğulları olmuştur. Çift daha sonra 3 Haziran 2006'da evlenmiştir.

Filmografi

2020 Fencer
2020 The World to Come
2020 The Friend
2019 Light of My Life
2018 The Old Man & the Gun
2017 Bir Hayalet Hikayesi
2016 Kod 999
2016 Zor Saatler
2016 Yaşamın Kıyısında
2014 Yıldızlararası
2013 Kardeşim İçin
2013 Ölümsüz Aşk
2012 ParaNorman (Seslendirme)
2011 Kule Soygunu
2010 I'm Still Here
2010 İçimdeki Katil
2007 Kızımı Kurtarın
2007 Korkak Robert Ford'un Jesse James Suikasti
2007 Ocean's 13
2006 The Last Kiss
2005 Lonesome Jim
2004 Ocean's 12
2002 Gerry
2001 Ocean's 11
2001 Ruhlarla Dans
2001 Amerikan Pastası 2
2000 Attention Shoppers
2000 Hamlet
2000 Committed
2000 Mona Boğuldu
1999 Amerikan Pastası
1999 200 Sigara
1998 Desert Blue
1997 Can Dostum
1997 Floating
1997 Amy'nin İzinde
1996 Race the Sun
1995 Sonsuz İhtiras
1988 Lemon Sky

Televizyon

2020 Lewis and Clark (Mini Dizi)
2020 Ascension (TV Filmi)
2010 WWII in HD: The Air War (Belgesel Film - Seslendirme)
1990 The Kennedys of Massachusetts (Mini Dizi)

Görev Aldığı Yapımlar

Casey Affleck Fotoğrafları

Casey Affleck Fotoğrafları Casey Affleck Fotoğrafları Casey Affleck Fotoğrafları Casey Affleck Fotoğrafları Casey Affleck Fotoğrafları