Çetin Büyükakın

Çetin Büyükakın
Rol :Senarist
Doğum Tarihi :1.1.1900

Türk ressam, müzisyen, oyuncu ve senarist.

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih - Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü mezunudur. Bizim Mahalle, Evdekiler, Dedem Gofret ve Ben, Mahallenin Afacanları, Gülerken Ağladık, Ayşecik, Bücür Cadı, Kızım ve Ben, Benimle Oynar mısın?, Karınca Yuvası, Ayda, Sessiz Gemiler, Çocukluk Günleri, Unutulmaz, Beni Deli Etme, Büyük Sır, Aşk Yalanı Sever” dram, sit-com türündeki televizyon dizilerinin ve “Yaşam Kavgası, Nereden Çıktın Karşıma, Sevimli Dostlar, Gerçekler” televizyon filmlerinin senaristliğini yapmıştır. Sessiz Gemiler (2007), Eyvah Karım (2018) ve Büyük Sır (2014) gibi yapımlarla tanınmıştır.

Filmografi

2020 Mendilim Kekik kokuyor
2014 Çalsın Sazlar

Televizyon

2011 Farklı Boyut
2008 Yaban Gülü

Senaryo

2018 Eyvah Karım
2008 Ayda (Kısa Film)
1988 Can Kardeşler (Video)

Televizyon

2014 Büyük Sır
2007 Sessiz Gemiler
2006 Karınca Yuvası
2003 Mühürlü Güller (Mini Dizi)
2001 Dedem, Gofret ve Ben
1999 Bücür Cadı
1997 Sevimli Dostlar (TV Filmi)
1997 Yaşam Kavgası (TV Filmi)
1996 Evdekiler
1993 Bizim Mahalle

Görev Aldığı Yapımlar

Çetin Büyükakın Fotoğrafları

Çetin Büyükakın Fotoğrafları Çetin Büyükakın Fotoğrafları