Charles Durning

Charles Durning
Rol :Oyuncu
Doğum Tarihi :28.2.1923
Doğum Yeri:New York

Charles Durning (28 Şubat 1923, New York (eyalet), ABD - 24 Aralık 2012.), ABD'li sinema, sahne ve televizyon oyuncusu. Eski profesyonel boksör, Purple Heart madalyalı eski asker ve dans eğitmeni.

1950'li yıllarda televizyon dizileriyle başladığı ve sinemayla devam ettiği kariyerinde 2009 yılına kadar 200'ün üzerinde film ve televizyon dizisinde rol almıştır. Romantik komedilerden dedektif filmlerine kadar geniş bir yelpazede daha çok yardımcı karakterleri canlandıran Durning, iki kez Oscar ödülüne aday gösterilmiş, 1991 yılında da 'The Kennedys of Massachusetts' adlı televizyon mini dizisindeki John 'Honey Fitz' Fitzgerald rolüyle En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Altın Küre Ödülü'nü kazanmıştır.
Filmografisi

1965     Harvey Middleman, Fireman     Dooley    
1969     Stiletto        
1970     I Walk the Line     Hunnicutt    
Hi, Mom! (Merhaba, Anne!)     Müfettiş     Charles Durnham
1971     The Pursuit of Happiness     2. muhafız    
1972     Dealing: Or the Berkeley-to-Boston Forty-Brick Lost-Bag Blues     Murphy    
Deadhead Miles     Red Ball Rider    
Doomsday Voyage        
1973     Sisters     Joseph Larch    
All In The Family     Dedektif     dizi bölümü Gloria the Victim    
    The Sting     Teğmen Wm. Snyder    
1974     The Front Page     Murphy    
1975     Dog Day Afternoon     Dedektif Çavuş Eugene Moretti     En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu NBR Ödülü
Adaylık - En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Altın Küre Ödülü
The Hindenburg     Yüzbaşı Pruss    
Breakheart Pass     O'Brien    
Queen of the Stardust Ballroom     Alvin 'Al' Green     Adaylık - Primetime Emmy Ödülü, Seçkin başrol oyuncusu - Minidizi veya Film
1976     Harry and Walter Go to New York     Rufus T. Crisp    
Captains and the Kings     Ed Healey     Adaylık - Primetime Emmy Ödülü, Seçkin Yardımcı Erkek Oyuncu - Minidizi veya Film
Adaylık - En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Altın Küre Ödülü
1977     The Choirboys     Spermwhale Whalen    
Twilight's Last Gleaming     Başkan David Stevens    
1978     An Enemy of the People     Peter Stockmann    
The Fury     Dr. Jim McKeever    
The Greek Tycoon     Michael Russell    
1979     Starting Over     Michael (Mickey) Potter    
North Dallas Forty     Koç Johnson    
When a Stranger Calls     John Clifford    
The Muppet Movie     Doc Hopper    
Tilt     Harold 'The Whale' Remmens    
1980     Die Laughing     Arnold    
The Final Countdown     Senatör Samuel Chapman    
Attica     Commissioner Russell Oswald     Adaylık - Primetime Emmy Ödülü, Seçkin yardımcı Erkek Oyuncu - Minidizi veya Film
1981     Dark Night of the Scarecrow     Otis P. Hazelrigg    
True Confessions     Jack Amsterdam    
Sharky's Machine     Friscoe    
1982     Tootsie     Leslie 'Les' Nichols    
The Best Little Whorehouse in Texas     Vali     Adaylık - En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Akademi Ödülü
1983     Two of a Kind     Charlie    
Scarface     Göçmen Bürosu Memuru     sesiyle (Jenerikte belirtilmemiş)
To Be or Not to Be
(Olmak ya da Olmamak)     SS Albayı Erhardt     Adaylık - En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Akademi Ödülü
Adaylık - En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Altın Küre Ödülü
1984     Mass Appeal     Monsignor Thomas Burke    
Hadley's Rebellion     Sam Crawford    
1985     Stick     Chucky    
The Man with One Red Shoe     Ross    
Stand Alone     Louis Thibadeau    
Death of a Salesman     Charley     Adaylık - Primetime Emmy Ödülü, Seçkin Yardımcı Erkek Oyuncu - Minidizi veya Film
1986     Where the River Runs Black     Peder O'Reilly    
Meatballs III: Summer Job     Pete, Cennetin Kapıcısı     Jenerikte belirtilmemiş
Solarbabies     Hapishane Müdürü    
Big Trouble     O'Mara    
Tough Guys     Deke Yablonski    
1987     Happy New Year     Charl    
The Rosary Murders     Peder Ted Nabors    
1988     Far North     Bertrum    
A Tiger's Tale     Charlie Drumm    
Étoile     Joshua Amca    
Cop     Dutch Peltz    
1989     Brenda Starr     Editör Francis I. Livright    
Cat Chaser     Jiggs Scully    
1990     Fatal Sky     Albay Clancy    
Dick Tracy     Şef Brandon    
The Kennedys of Massachusetts     John 'Honey Fitz' Fitzgerald     En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Altın Küre Ödülü , Mini Dizi veya TV Filmi
1990-1994     Evening Shade     Dr. Harlan Elldridge     Adaylık - Primetime Emmy Ödülü, Seçkin Yardımcı Erkek Oyuncu - Komedi Dizisi, 1991-1992
1991     V.I. Warshawski     Dedektif Teğmen Bobby Mallory    
1993     The Music of Chance     Bill Flower    
1994     The Hudsucker Proxy     Waring Hudsucker    
I.Q.     Louis Bamberger    
1995     The Last Supper     Peder Gerald Hutchens    
The Grass Harp     Peder Buster    
Home for the Holidays     Henry Larson    
1996     Spy Hard     Yönetmen    
Recon        
One Fine Day     Lew    
1997     The Secret Life of Algernon     Norbie Hess    
1998     Jerry and Tom     Vic    
Shelter     Yüzbaşı Robert Landis    
Hi-Life     Fatty (Şişko)    
Homicide: Life on the Street     Thomas Finnegan (dizi bölümü Finnegan's Wake)     Adaylık - Primetime Emmy Ödülü, Seçkin Misafir Oyuncu - Drama Dizisi
2000     Never Look Back        
Lakeboat     Skippy    
O Brother, Where Art Thou?     Pappy O'Daniel    
The Last Producer     Syd Wolf    
Very Mean Men     Paddy Mulroney    
State and Main     Vali George Bailey    
2001     Turn of Faith     Philly Russo    
L.A.P.D.: To Protect and to Serve     Stuart Steele    
2002     The Last Man Club     John 'Eagle Eye' Pennell    
Pride & Loyalty     Dylan Frier    
Mother Ghost     George    
2003     Dead Canaries     Jimmy Kerrigan    
One Last Ride     Mr. Orlick    
2004     Death and Texas     Marshall Ledger    
NCIS     Corporal Ernie Yost, 'Medal of Honor Recipient'     Adaylık - Primetime Emmy Ödülü, Seçkin Misafir Oyuncu - Drama Dizisi
2005     Resurrection: The J.R. Richard Story     Frank McNally    
River's End     Murray Blythe    
Dirty Deeds     Victor Rasdale    
The L.A. Riot Spectacular     Avukat    
Miracle Dogs Too     Yüzbaşı Pete    
2006     Forget About It     Eddie O'Brien    
Local Color     Yammi    
Jesus, Mary and Joey     Barmen Teddy    
Unbeatable Harold     Harold'un Babası    
Descansos     Hancı #2    
The Naked Run     Meclis üyesi Davenport    
2007     The Waiter     Frank 'The Handler' Maro    
Polycarp (diğer adı Kinky Killers)     Alexander Hathaway    
2004-2007     Rescue Me     Michael Gavin     Adaylık - Primetime Emmy Ödülü, Seçkin Misafir Oyuncu - Drama Dizisi
2008     Deal     Charlie Adler    
Good Dick     Charlie    
The Golden Boys     John Bartlett    
The Drum Beats Twice     Satan    
Break     Bilge Adam    
iMurders     Dr. Seamus St. Martin    
2009     A Bunch of Amateurs     Charlie Rosenberg    
Shannon's Rainbow     Floyd

Görev Aldığı Yapımlar

Charles Durning Fotoğrafları

Charles Durning Fotoğrafları Charles Durning Fotoğrafları Charles Durning Fotoğrafları Charles Durning Fotoğrafları Charles Durning Fotoğrafları