Chris Buck

Chris Buck
Rol :Yönetmen
Doğum Tarihi :24.2.1958
Doğum Yeri:Kansas

ABD'li animatör, senarist ve yönetmen.

Tam adı Christopher James Buck'tır. Orta öğrenimini El Dorado High School'da, lisans eğitimini ise California Institute of the Arts'ta tamamladı. Karlar Ülkesi (2013), Neşeli Dalgalar (2007) ve Tarzan (1999) filmleriyle tanınmıştır. Shelley Rae Hinton'la evlidir ve üç çocuk sahibidir. 2014 yılında Karlar Ülkesi (2013) filmiyle En İyi Animasyon Filmi Akademi ödülü kazanmıştır.

Filmografi

Yönetmen

2019 Karlar Ülkesi 2
2015 Karlar Ülkesi: Kutlama (Kısa Film)
2013 Karlar Ülkesi
2007 Neşeli Dalgalar
1999 Tarzan

Televizyon

1993 Family Dog

Senaryo

2015 Disney Infinity 3.0 (Video Oyunu)
2015 Karlar Ülkesi: Kutlama (Kısa Film)
2013 Karlar Ülkesi
2007 Neşeli Dalgalar
1995 Pocahontas

Oyuncu

2007 Neşeli Dalgalar (Seslendirme)
1997 Doctor of Doom (Kısa Film)

Görev Aldığı Yapımlar

Chris Buck Fotoğrafları

Chris Buck Fotoğrafları Chris Buck Fotoğrafları Chris Buck Fotoğrafları Chris Buck Fotoğrafları Chris Buck Fotoğrafları